Moderne citronmåne med hasselnødder

Citronmåne med hasselnødder

Denne hjemmebagte citronmåne kan på ingen måde sammenlignes med dem, man kan købe i supermarkederne - den er nemlig meget, meget lækrere! Få opskriften her.

Tirsdag, 20. marts 2018 - 10:27 - af Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bendtsen.

Citronmåne er indbegrebet af mormor-mad - og denne opskrift på en hjemmebagt version med citroncreme og hasselnødder tager den velkendte klassiker til helt nye højder.

Den luftige dej og syrlige creme er en skøn kombination. Alt i alt en lækker opskrift der bare må prøves. Og jo hurtigere, jo bedre!

Læs også: 9 tips til rengøring med citron

Det skal du bruge til citronmåne med citroncreme og hasselnødder:

  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 125 g marcipan
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 usprøjtede citroner

CITRONCREME:

  • 400 g mascarpone
  • 100 g cremefraiche 38 %
  • 100 g flormelis

PYNT:

  • 300 g hasselnøddekerner
  • 1 dl rørsukker
  • Lidt skovsyre

De sprøde hasselnødder knaser skønt ovenpå den bløde citroncreme - mums!

Se også: Citronmåne med et moderne tvist

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 170°. Smelt smørret, og rør smør og sukker sammen. 
  2. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt.
  3. Skær marcipanen i små stykker, og kom dem i dejen. Rør til en ensartet masse.
  4. Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen, og rør det godt sammen.
  5. Riv skallen af citronerne, og pres saften af den ene citron. Gem lidt af skallen til cremen. Kom den øvrige skal og saften i dejen.
  6. Beklæd en springform, Ø 20 cm, med bagepapir, og bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist og flæk kagen på midten.

CITRONCREME:

  1. Rør resten af citronskallen sammen med de øvrige ingredienser til cremen, og fordel ¾ på den ene kagebund.
  2. Læg den anden bund på, og smør resten af cremen i et tyndt lag hele vejen rundt på kagen og på toppen.

PYNT:

  1. Hak nødderne groft, og rist dem gyldne på en pande sammen med rørsukker. Tag dem af panden, og lad dem afkøle.
  2. Fordel nødderne på kagens top og sider ved at trykke dem ind i citroncremen. Pynt til sidst med lidt skovsyre, og servér.

TIP: Det kan være svært at få de hakkede nødder til at sidde fast på kanterne. Prøv at stille kagen på et stort stykke bagepapir og drysse de hakkede nødder på kagen og rundt om den. Vip bagepapiret op ad kagen, så nødderne bliver trykket lidt ind i cremen på siden.

Vil du prøve kræfter med at dyrke dine egne citrustræer? Se hvordan du gør HER.

Læs også:

Minipavlova