Kager

Sund ribskage

Strammer bikinien en smule? Pyt, for vi har lavet en sommerfrisk ribskage med et minimum af fedt og sukker, så du kan nyde det søde liv med god samvittighed!
Opskrift og foto: Inge Skovdal. 22.07.2015
ribskage

Med denne ribskage kan du forkæle hele familien med lækker kage helt uden at få deres blodsukker til at tage på en rutsjebanetur! Servér den gerne med skyr rørt op med vaniljekorn og lidt flormelis.

8 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 75 g steviasukker
  • 50 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 50 g rugmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ dl mælk
  • 200 g ribs

Sådan laver du sund ribskage

  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Smelt smørret, og hæld det i æggemassen.
  3. Bland de 2 slags mel, bagepulver og mælk, og hæld det i dejen.
  4. Rør rundt, og hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir.
  5. Skyl ribsene, og læg dem jævnt fordelt oven på dejen.
  6. Bag kagen i ovnen ved 180° i ca. 45 minutter. Lad kagen afkøle på en rist, og skær den ud i 8 stykker.

TIP: Steviasukker er, som navnet antyder, en blanding af stevia og sukker. Stevia er et naturligt sødemiddel med få kalorier og en lidt bitter eftersmag. Ved at blande det med almindeligt sukker får man et produkt med få kalorier, men med en god sød smag. Steviasukker fås i velassorterede supermarkeder og hos Matas.