Denne luftige sommerkage er helt perfekt, hvis du får gæster, eller hvis der bare skal skrues en tand op for hyggen i hverdagen.
Der er få ting så tilfredsstillende som at hente noget i haven, man selv har dyrket - for så bruge det i køkkenet. I denne opskrift skal du bruge friske, røde ribs, men har du ikke det, kan du sagtens skifte dem ud med friske sommerbær som fx hindbær eller solbær.
Se også: Guide til ribssorter og opskrifter med ribs
Det skal du bruge til ribskage med lakridsmarengs:
8 personer
Bund:
- 50 g smør
- 4 æg
- 3 spsk. varmt vand
- 150 g sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- ¾ dl mælk
- Smør til formen
Marengs:
- Æggehviderne der er tilovers fra bunden
- 150 g sukker
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. lakridspulver
- 400 g ribs
Forfriskende sommerdrink: Hindbærbrus med ribs og ingefær
Sådan gør du:
Bund:
- Tænd ovnen på 200°.
- Smelt smørret, og lad det afkøle.
- Del æg i blommer og hvider.
- Pisk æggeblommer, vand, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt.
- Sigt mel og bagepulver, og vend det i æggemassen sammen med det afkølede smør og mælk.
- Smør en springform (Ø 24-26 cm) med smør.
- Hæld dejen ned i springformen.
- Bag bunden i ca. 15 minutter.
Marengs:
- Pisk æggehviderne stive.
- Tilsæt sukker, salt og lakridspulver lidt ad gangen, mens du pisker.
- Pisk indtil massen er helt stiv.
- Skyl ribsene.
- Når bunden er færdigbagt, hælder du godt halvdelen af ribsene på bunden, og blander resten i marengsen.
- Sænk temperaturen i ovnen til 180°
- Fordel marengsen oven på kagen, og bag den i ovnen i ca. 15-20 minutter.
- Bag kagen til marengsen er gylden og sprød.
Meget mere bær: 5 sommerdesserter med bær