Daddelbarer med nødder og mørk chokolade

Daddelbarer med pekannødder og mørk chokolade

Hvis snack-trangen melder sig, men du helst vil undgå at stille den lille sult med sukkerfyldt slik eller tunge kager, kan du i stedet sætte tænderne i en lækkerblød daddelbar med chokolade og nødder. Få opskriften her!

Torsdag, 27. september 2018 - 11:08 - af Cecilia Fahlström. Foto: Stine Christiansen.

Det er skønt at have gode snacks på lager, hvis den lille lækkersult pludselig skulle melde sig. Og særligt når det er af den slags, der smager skønt og syndigt, men kan nydes med god samvittighed. Her får du opskriften de bedste daddelbarer helt uden raffineret sukker på ingredienslisten - så smag bare en ekstra!

Flere sunde snacks: Tørrede æbleringe med kanel

Det skal du bruge til daddelbarer med nødder og mørk chokolade:

8-10 stk.

  • 25 g pekannødder
  • 150 g dadler
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 100 g mørk chokolade, 70 % - evt. sukkerfri variant

Pynt:

  • Tørrede, spiselige blomsterblade 


 

Se også: Hjemmelavede chokoladebarer med frø og kerner

Sådan laver du daddelbarer:

  1. Hak pekannødderne groft, og rist dem hurtigt på en tør pande, så de bliver sprøde. Lad dem køle helt af.
  2. Skær dadlerne op, og pil stenene ud. Hæld de udstenede dadler, salt og vanilje i en foodprocessor, og blend det igennem. Bland de hakkede pekannødder i, og stil daddelmassen i køleskabet 1 time.
  3. Hak chokoladen groft, og smelt ²/³ af den i en skål over vandbad. Tag skålen af vandbadet, og bland den sidste ¹/³ chokolade i. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
  4. Form små, aflange barer af den kolde ”daddelkaramel”, og dyp dem i den smeltede chokolade. Placér barerne på et stykke bagepapir, og drys med tørrede blomster.

Måske du også vil være vild med: Kokoskugler med chokolade

Læs mere om:

Læs også:

Bolsjer med kirsebærsmag