Brød & Boller

Fødselsdagsboller - den bedste opskrift

Fødselsdagsboller hører enhver fødselsdag til! Her får du vores bedste opskrift på de klassiske, skønne boller, der bedst nydes med et godt lag smør og en kop varm chokolade.
af Linn Grubström 25.04.2018
Fødselsdagsboller

Hip hurra, hvor de her fødselsdagsboller bare er lækre! De er helt uden kerner og rugmel - og er altså lige præcis som fødselsdagsboller skal være. Servér med en kop hjemmelavet, varm chokolade med flødeskum, og ethvert fødselsdagsbarn vil blive lykkeligt – selv de voksne af slagsen.

12 personer

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • ½ dl sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • Ca. 425 g mel

Pensling

  • 1 æg

Sådan laver du fødselsdagsboller

  1. Smelt smørret.
  2. Bland mælk og smør – væsken skal være ca. 37°.
  3. Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør gæren ud.
  4. Kom sukker, salt, kardemomme og æg i skålen, og rør sammen.
  5. Tilsæt bagepulver og 300 g af melet, og ælt sammen.
  6. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen.
  7. Ælt dejen, til den er glat og smidig.
  8. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  9. Del den i 12 dele, og form boller.
  10. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg.
  11. Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter.
  12. Servér med tandsmør!