Fødselsdagsboller - den bedste opskrift

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller hører enhver fødselsdag til! Her får du vores bedste opskrift på de klassiske, skønne boller, der bedst nydes med et godt lag smør og en kop varm chokolade.

Onsdag, 25. april 2018 - 13:44 - af Linn Grubström.

Hip hurra, hvor de her fødselsdagsboller bare er lækre! De er helt uden kerner og rugmel - og er altså lige præcis som fødselsdagsboller skal være. Servér med en kop hjemmelavet, varm chokolade med flødeskum, og ethvert fødselsdagsbarn vil blive lykkeligt – selv de voksne af slagsen.

Få ISABELLAS' bedste opskrift på varm chokolade her!

Det skal du bruge til fødselsdagsboller:

12 stk.

Gærdej:

  • 75 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • ½ dl
sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • Ca. 425 g mel

Pensling:

  • 1 æg

Til fødselsdag hører sig kage til: Prøv denne lækre moussekage med blåbær

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret.
  2. Bland mælk og smør – væsken skal være ca. 37°.
  3. Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør gæren ud.
  4. Kom sukker, salt, kardemomme og æg i skålen, og rør sammen.
  5. Tilsæt bagepulver og 300 g af melet, og ælt sammen.
  6. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen.
  7. Ælt dejen, til den er glat og smidig.
  8. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  9. Del den i 12 dele, og form boller.
  10. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg.
  11. Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter.
  12. Servér med tandsmør!

Mangler du andre opskrifter til fødselsdagen? Prøv disse croissanter med chokoladefyld

Læs mere om:

Læs også:

Hjemmebagte hveder