Brød & Boller

Pitabrød - en nem opskrift

Har du prøvet at bage dine egne pitabrød? Vi garanterer, at de smager meget bedre end den færdigkøbte slags - og så er de overraskende nemme at trylle sammen. Få opskriften her!
af Inge Skovdal 3.04.2018 Foto: Inge Skovdal.

Vi er endnu ikke stødt på et brød, der ikke smager lige dét bedre, når det er hjemmebagt - og heldigvis behøver godt bagværk ikke altid at kræve hverken mange ingredienser eller oceaner af tid i køkkenet. Her får du en nem og god hverdagsopskrift på hjemmelavede pitabrød.

Vil du snige flere grøntsager i dine pitabrød? Prøv sprøde blomkålstoppe med hummus!

Det skal du bruge til nemme pitabrød:

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 450 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vand. Tilsæt salt og mel, og ælt dejen glat.
  2. Lad den hæve ca. 1 time. Del dejen i 12 små boller, og rul dem flade.
  3. Drys mel på 2 bageplader, og læg pitabrødene på dem.
  4. Bag dem i ovnen ved maksimum varme i ca. 7 minutter. Brødene skal ikke være mørke.

Se også: 7 lækre salater