Små stenalderbrød med lakrids

Små stenalderbrød med lakrids

De små stenalderbrød med et strejf af lakrids er en sund og skøn snack, som du kan snuppe på farten eller tage med i picnickurven.

Tirsdag, 11. april 2017 - 11:18 - Opskrift og foto: Inge Skovdal/skovdal.dk. Regi: Staub og Gense.

Stenalderbrød er baseret på nødder, kerner og frø – og helt uden mel. Det kan derfor bruges som et glutenfri alternativ til almindeligt brød, men også blot til en afveksling på frokostbordet, i madpakken – eller når du har brug for en snack i løbet af dagen.

Bag stenalderbrød til denne skønne forårstapas 

Det skal du bruge til små stenalderbrød med lakrids:

6 personer

  • 75 g græskarkerner
  • 125 g mandler
  • 150 g solsikkekerner
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 75 g hørfrø
  • 5 æg
  • 2-3 spsk. grov lakridspulver
  • 1 dl olivenolie

Prøv også: Groft landbrød med kerner

Sådan gør du:

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smør små forme med lidt olie, og hæld dejen i.
  2. Bag brødene i varmluftovn ved 160° i 35 minutter. Når brødene er afkølet lidt, tager du dem ud af formen og afkøler dem helt på en rist.

TIP Brødene holder sig fint i mange dage.

Læs også: Kvinde, kend dit mel!

Læs mere om:

Læs også:

Palæobrød med frø og kerner
Den bedste opskrift på luciabrød
Fladbrød med fuldkerner