Se også
Tilbehør
Chiagrød med mandler
Denne chiagrød med mandler smager næsten lige som risalamande - og det siger vi altså ikke nej tak til! Lav den aftenen før, så den er klar til dit morgenbord. Velbekomme.
af Anne Hjernøe.
19.09.2017
Foto: Winnie Methmann.
Chiafrø er supersunde og indeholder mange gode egenskaber. De er bl.a. spækket med omega 3, kostfibre og proteiner. De suger meget væske over tid, så blandingen i denne opskrift skal stå natten over. Og så kan den så nydes både til morgenmad, dessert og den lille sult midt på eftermiddagen.
2 personer
Ingredienser
- 1½ dl smuttede mandler
- ¾ dl chiafrø
- 1 lille drys salt
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 dl skyr, gerne 10 %
- 1 dl mælk
- 1 dl piskefløde
- Evt. 2 spsk flydende honning
- Topping efter eget valg
Sådan laver du chiagrød med mandler
- Hak mandlerne groft.
- Rør chiafrøene sammen med mandlerne i en skål, og kom resten af ingredienserne i.
- Rør godt sammen, dæk blandingen til, og lade det stå i køleskabet natten over.
- Hvis grøden næste dag ikke har den ønskede konsistens, kan du tilsætte lidt ekstra skyr.
- Til sidst kan du toppe med det, du har lyst til, fx bær, mysli eller ristede havregryn.