Moderne øllebrød med vaniljecreme

Øllebrød med vaniljecreme

Den klassiske øllebrød er en perfekt morgenmadsret, hvis du har svært ved at få spist rugbrødet op, inden det bliver muggent. Brug de sidste skiver af brødet i denne delikate og moderne udgave af den klassiske øllebrød.

Onsdag, 14. februar 2018 - 10:45 - af Camilla Zarah Lawes. Foto: Wichmann+Bendtsen Photography

Har du rugbrød liggende, og måske en hvidtøl du ikke fik drukket til jul? Så find begge ting frem, og lav denne nemme og lækre øllebrød, der smager som en drøm og er perfekt til weekend-morgenmaden.

Den søde vaniljecreme giver øllebrøden en helt dessert-agtig smag - og dessert fra morgenstunden er jo bestemt ikke at klage over! Opskriften er nem, men tager to dage at forberede.

Prøv også: Lækre idéer til brunchbordet

Moderne øllebrød med vaniljecreme

6 personer

Det skal du bruge til din øllebrød:

ØLLEBRØD:

  • 250  g rugbrød
  • 7½ dl vand
  • 2 dl hvidtøl
  • 1 dl rørsukker

VANILJECREME:

  • 1 vaniljestang
  • 200 g frisk flødeost
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 dl piskefløde

PYNT:

  • 2 spsk. tørret lavendel
  • 2 spsk. frysetørrede kirsebær (hindbær eller jordbær er også fint)

Sådan gør du:

DAG 1:

  1. Skær brødet i små terninger.
  2. Kom brødterningerne en gryde med vand og lad dem stå i blød natten over.

DAG 2:

  1. Bring vandet i kog under låg ved svag varme, og pisk godt undervejs, så det bliver en ensartet masse.
  2. Tilsæt øl og sukker, og kog grøden i yderligere 15 minutter.
  3. Lad grøden afkøle let.
  4. Fordel grøden i 6 små skåle eller glas.

VANILJECREME:

  1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud.
  2. Pisk flødeosten med vaniljekorn og flormelis.
  3. Pisk fløden til skum, og vend den i flødeosten.
  4. Servér øllebrøden med en stor skefuld vaniljecreme, og drys med tørret lavendel og frysetørrede kirsebær.

TIP: Gem den tomme vaniljestang i en krukke med sukker, så du har hjemmelavet vaniljesukker

Se også: Chiagrød med mandler 

Læs også: