Luksus tunmousse - lækker opskrift

Luksus tunmousse

Tunmousse smager fantastisk og egner sig perfekt som forret til festlige lejligheder! Denne tunmousse skal laves dagen før, så du slipper for at stå med det hele i sidste øjeblik.

Onsdag, 13. december 2017 - 8:46 - af Julie Hey. Foto: Betina Hastoft.

En klassisk forret – og en meget velsmagende én af slagsen! Den er cremet, let syrlig og bare knaldgod. Du skal lave denne tunmousse i en springform, og så skal den stå på køl natten over. Vupti – så har du en flot lagkagelignende tunmousse!

Se også: Hvis du hellere vil servere laks end tunmousse, kan du se vores 7 fine forretter med laks til nytår

Det skal du bruge til tunmousse: 

6-8 personer

  • 2 usprøjtede citroner
  • 1 løg
  • 2 dåser tun i olie eller ca. 280 gram
  • 100 g mayonnaise
  • 1 spsk. cremefraiche
  • 1 spsk. tørrede dildspidser
  • Salt og peber
  • 5 blade husblas
  • ¼ l piskefløde
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 stort bundt kruspersille
  • Krondild
  • Evt. 2 store flutes eller baguettes 

Prøv også: Wraps med ørred og hytteost

Sådan gør du:

  1. Pres saften fra den ene citron, og riv løget, så du har 1 tsk. revet løg.
  2. Hæld lidt af olien fra tunen. Mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, cremefraiche, dildspidser og citronsaft. Smag til med salt og peber – den skal være lidt sur.
  3. Læg husblassen i 3 spsk. koldt vand, og smelt den over svag varme.
  4. Hæld husblassen i tunen, og rør det forsigtigt sammen.
  5. Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt i tunblandingen.
  6. Smør en springform med olivenolie, og hæld tunmoussen i. Lad den hvile i køleskabet til næste dag.
  7. Vend tunmoussen ud af formen på et fad, hak persillen fint, og dæk hele kanten med hakket persille ved at trykke det fast med en lille våd kniv.
  8. Skyl den anden citron og riv skallen, evt. med et juliennejern. Skær resten af citronen i både. Pynt tunlagkagen med citronskal og krondild, og servér den med flutes og citronbåde.

Læs også: Jul på den svenske ødegård

Læs mere om:

Læs også:

Lækker lakseroulade