Ingefærbagt laks med nudelsalat

Den sprødeste og lækreste nudelsalat passer perfekt til asiatisk krydret laks. Med en blanding af nudler, grønt og fisk får du et mættende og velsmagende frokost- eller aftenmåltid.

Tirsdag, 18. april 2017 - 14:35 - af Gitte Jakobsen. Foto: Anna Overholdt.

Edamamebønner, risnudler og laks er hovedpersonerne i salaten her - et asiatisk og forfriskende indspark. Blandingen er sprød og mættende, og så er den perfekt til en weekendfrokost eller lidt ekstra selvforkælelse i hverdagen. 

Prøv også: Avocado-spread på brød 

Det skal du bruge til ingefærbagt laks med nudelsalat:

4 personer

  • 600 g fersk laks uden skind
  • Olivenolie
  • 6-8 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. sesamfrø
  • ½ citron
  • Salt og friskkværnet peber
  • 200 g grønne bønner
  • 200 g edamamebønner (fra frost, uden bælg)
  • 400 g risnudler
  • 1 squash
  • 4 spsk. mørk sesamolie til stegning
  • 4 spsk. sojasauce
  • 1 limefrugt
  • Lidt frisk basilikum

Tips: Grøn og sund madopbevaring

Sådan laver du ingefærbagt laks med nudelsalat:

  1. Tænd ovnen på 180°. Læg lakse­stykkerne i et ovnfast fad smurt med lidt olie. Skræl ingefæren, og hak den fint. Fordel ingefær og sesamfrø oven på laksen, dryp med 2 spsk. olivenolie samt saften fra citrone, og krydr med salt og peber. Bag laksen i ovnen i ca. 15 minutter.
  2. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skyl og nip de grønne bønner. Kog dem sammen med edamame­bønnerne i 3 minutter. Afdryp.
  3. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og hæld vandet fra.
  4. Skyl squashen, og skær den i lange, tynde strimler med en skarp kniv eller på en spiral slicer.
  5. Varm sesamolie op på en stor pande. Tilsæt afdryppede nudler, sojasauce og saften fra limefrugten. Vend forsig­tigt squashstrimler, bønner og pluk­kede basilikumblade rundt med nudlerne på panden, og krydr godt med salt og peber.
  6. Anret nudlerne i et fad. Top med laks brækket i mindre stykker. Dryp evt. med ekstra limesaft.

Læs også: Stop madspild-bowl

Læs også: