Forretter

Små croque madame-pizzaer

Croque madame er en slags fransk luksus-toast med skinke, ost, sennepssovs og et spejleæg på toppen. Vi har lavet den franske specialitet om til smagslækre mini-pizzaer. Få opskriften her!
af Mai Knauer 22.03.2018 Foto: Columbus Leth.
Croque madame-pizza

Det er snart påske, hvor æg skal spille hovedrollen på frokostbordet - og her er smagslækre croque madames et skønt indslag.

"Croques" er franske luksus-toasts med ost, skinke og sennepssovs og findes i både en monsieur- og en madame-version. Forskellen mellem de to er, at croques madame har et lækkert spejleæg på toppen. Her får du opskriften på den franske specialitet i en mini-pizza version med purløg på toppen.

Læs også:Smilende æg på ristet rugbrød med laks

Det skal du bruge til croque madame-pizzaer:

  • 90 g gruyère
  • 90 g cheddar
  • 180 g cremefraiche 18 %
  • 1 tsk. tabasco
  • 3 spsk. fransk dijonsennep
  • Salt og peber
  • 4 små grove pitabrød
  • 12 skiver pancetta
  • 8 æg
  • 1 tsk. chiliflager
  • Lidt frisk purløg

Se også: Buræg eller økologiske æg?

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 220°.
  2. Riv gruyère og cheddar, og bland det i en skål sammen med cremefraiche, tabasco, dijonsennep, salt og peber.
  3. Skær pitabrødene over, og læg dem med indersiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Drys ostefyldet på. Læg derefter 2 skiver pancetta på hvert brød, og slå 2 æg ud ovenpå.
  5. Bag de små pizzaer i ovnen i ca. 20-25 minutter, til osten er gylden, og æggene har fået nok.
  6. Drys med salt, peber, chiliflager og lidt frisk purløg.

Prøv også: Sådan fanger du æggeskal i dejen