Hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta - toscansk madglæde

Ravioli med spinat og ricotta

Her giver vi dig en af vores bedste toscanske opskrifter, så du ikke behøver at tage den lange tur for at få en autentisk oplevelse: Smagslækre ravioli med spinat og ricotta.

Fredag, 31. marts 2017 - 11:45 - af Inge Skovdal / Foto: Inge Skovdal.

Salviesmørret sætter virkelig prikken over i'et i denne skønne ret. Hvis du ikke har prøvet at lave ravioli før, så bare rolig - det er ikke svært, men forbered dig på en ny afhængighed!

Det skal du bruge til hjemmelavet ravioli:

Ravioli:
  • 200 g durummel tipo 00
  • 2 store æg
  • 50 g parmesan
  • 125 g ricotta
  • 50 g spinat

Salviesmør:

  • 100 g smør
  • 2-4 kviste salvie
  • Havsalt

Spis brød til - prøv et nemt og lækkert grydebrød!

Sådan gør du:

  1. Lav raviolien først: Hæld melet i en stor skål. Lav en fordybning i melet, slå æggene ud i den, og saml dejen.
  2. Ælt den i 10 minutter, indtil den er smidig. Lad dejen hvile tildækket, mens du laver fyldet.
  3. Riv parmesanen groft, og bland den med ricotta.
  4. Skyl spinaten grundigt, og nip stilkene af. Damp spinaten, og vrid væden fra. Bland spinaten med osten.
  5. Rul dejen tyndt ud, og tryk 24 cirkler ud med en udstikker eller et glas.
  6. Læg 1 tsk. fyld på hver, og fold cirklen sammen til en halvmåne.
  7. Kom lidt vand på kanterne, og tryk dem sammen med en gaffel. Lad raviolien tørre ½ time.
  8. Imens laver du salviesmør: Smelt smørret på panden sammen med salvieblade.
  9. Lad det gerne småsimre i 5 minutter, uden at det bliver brunt. Kog imens raviolierne i rigeligt vand i 2 minutter.
  10.  Servér pastaen med salviesmør og lidt havsalt.

Læs også:

Hjemmelavet pasta