Asiatiske kyllingefrikadeller

kylling

Frikadeller er et hit til hverdag, og har du mod på nye smagsindtryk, bør du ikke snyde dig selv for vores lækre asiatiske kyllingedeller. Få opskriften her!

Mandag, 11. januar 2016 - 12:55 - Tekst og foto: Trine Hahnemann

Vi er vilde med frikadeller, for de er både gode som hverdagsmad og lækker frokost. I denne opskrift på kyllingedeller har vi givet farsen et ordentligt spark med krydderurter og masser af smagsgivere. Snup opskriften her!

Vild med kylling? Prøv denne sommer-opskrift!

Asiatiske kyllingefrikadeller

Det skal du bruge til kyllingefrikadeller:

Fars:

  • 400 g hakket kyllingebrystkød
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk brun farin
  • 1-2 spsk finthakket ingefær
  • ½ tsk stødt koriander
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • Salt og friskkværnet peber

Derudover:

  • 300 g ægnudler
  • 1 spidskål
  • ½ skalotteløg
  • 50 g cashewnødder
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk soja
  • Salt og friskkværnet peber

Sund hverdagsmad: Kylling i karry med grønt

Sådan laver du asiatiske kyllingefrikadeller:

  1. Læg først nudlerne i blød i koldt vand i 1 time.
  2. Rør kyllingekødet med de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile ½ time, hvis der er tid til det. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie på en pande 5-8 minutter på hver side.
  3. Skær spidskålen i strimler, og hak løget. Afdryp nudlerne. Rist cashewnødder på en tør pande, tag dem af, og hak dem. Sauter spidskål, chiliflager og løg i sesamolie.
  4. Tilsæt soja og nudler, og sauter videre i 5 minutter under omrøring. Server kyllingefrikadellerne med nudlerne, og drys cashewnødder hen over.

Opskriften er fra kogebogen ”Trine Hahnemanns køkken – morgen – middag – aften”, 256 sider, 300 kr. Gyldendal.

Læs også: