One pot-pasta med kødboller og tomat

Vi elsker one pot-retter! Her samles alt i én gryde, hvorefter maden bliver klar næsten helt af sig selv. Her får du opskriften på one pot-pasta, som både er lækkert og nemt at lave!

Mandag, 8. januar 2018 - 15:18 - af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft.

Det er næsten et helt lille mirakel, når der pludselig står et måltid klar efter nogle minutter i gryden. I one pot-retter samles al maden i en gryde, og her står det og passer sig selv helt indtil servering.

Her får du opskriften på en lækker one pot-pasta med kødboller, tomater og squash. Mums!

TIP Linguinepastaen er lidt tyndere og mere flad end almindelig spaghetti og er derfor nem at koge mør.

Prøv også: Ossobuco med kartoffel-selleri-mos

Det skal du bruge til din one pot-pasta:

4 personer 

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 300 g små tomater
  • 350 g linguinepasta 
  • 2 stilke frisk basililkum 
  • 6 soltørrede tomater
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 7 dl vand

Kødboller:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk. salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. tørret oregano

Til servering:

  • 50 g parmesan

Se også: Nem pastaret med tomatsauce og tigerrejer

Sådan gør du:

  1. Kødboller: Rør kødet godt sammen med salt, peber, æg, sennep, tomatpuré og oregano i 
en skål. Form farsen til helt små 
kødboller, og stil dem til side.
  2. Pil løget, og skær det i både. Pil og hak hvidløg. Skyl squashen, halvér den på langs, og skær den i skiver. Skyl tomaterne, og halvér dem.
  3. Læg ingredienser i hver sin bunke i en sauterepande eller bredbundet gryde. Læg pastaen øverst sammen med basilikumstilke og soltørrede tomater. Drys med chiliflager og salt, og dryp med olie.
  4. Hæld vand i gryden, og bring retten i kog. Lad den koge i 10-12 minutter ved høj varme, til vandet næsten er fordampet, og spaghettien er kogt mør. Rør i retten et par gange i løbet af kogetiden. 
  5. Servering: Riv parmesanen groft. Servér retten direkte fra gryden 
med revet parmesan til.

Læs også: 5 myter om bioaffald

Læs også:

One pot-nudler med squash og svampe
Kartoffeltærte med hytteost