Aftensmad

Luksusmiddag på sparebudget

Vi har tilberedt en lækker billig gæstemenu, som udnytter sæsonens friske råvarer og pirrer sanserne. Alle opskrifter er til seks personer.
af Mette Jantzen 20.01.2009 Foto: Jes Buusmann

Menu


Velkomstdrink
Mousserende appelsindrik


Forret
Pastinak-gulerods-suppe med rodfrugtchips og kommenbrød


Hovedret
Kyllingeruller med grov kartoffelmos, sauterede rodfrugter og sauce verte


Dessert
Bondepige med slør

Vinmenu

Forret
Lindemans Bin 65, Chardonnay 2007, South East Australia. Pris: 42 kr. i Netto.
Æblecidereddike og muskatnød går godt i spænd med fadsmag og strejf af æbler. Vinen har også en vis sødme, der matcher pastinak og gulerod. Serveres køleskabskold.

Hovedret
Alasia, Barbera d'Asti Superiore 2004. Pris: 69 kr. (Vinens Verden oplyser nærmeste forhandler på tlf. 38 86 37 47).
Hvidvin går bedst til sauce verte, men mange foretrækker rødvin til kylling. Norditalienske barbera har en syre og urtekrydring, der klarer både saucen og de soltørrede tomater.

Dessert
Muscat de Saint Jean de Minervois, Vin Doux Naturel. Pris: 35 kr. (halv flaske) i Netto. Dessertvinen er lavet udelukkende af sent høstede muskatdruer. Hvinende sød, men perfekt til æbler, pærer og den mørke chokolade - serveres iskold.