Græskar - sådan laver du ovnbagt hokkaido

Ovnbagt hokkaido græskar - opskrift

Servér ovnbagt hokkaido-græskar som tilbehør til dine efterårsretter. Det smager super skønt og er nemt at lave! Her får du opskriften.

Fredag d. 20. september 2013 - af Anna Hedegaard. Foto: Jakob Valling/valling.com

Hvis du er træt af altid at spise kartofler, ris, pasta eller salat til din aftensmad, så prøv i stedet denne opskrift på ovnbagt hokkaido-græskar.

Det smager rigtig godt, er nemt at lave, og så fungerer det rigtig fint som tilbehør til dine kødretter. 

Ovnbagt hokkaido græskar - det skal du bruge:

  • Hokkaido
  • Olivenolie
  • Frisk timian og rosmarin
  • Salt og peber
  • Revet ost, fx vesterhavsost eller parmesan efter smag
  • Citronskal af 1 usprøjtet citron

Prøv også vores opskrift på græskarsuppe

Sådan gør du:

  1. Tag et lille hokkaidogræskar, vask det, og skær det over på midten. Tøm det for kerner, og skær skiver med skræl på i ca. 1 cm's tykkelse.
  2. Læg dem på en bradepande med bagepapir, og smør dem godt med olivenolie.
  3. Hak frisk timian og rosmarin i små stykker, og drys over. Giv græskarskiverne godt med salt og peber og til slut en gang revet ost og citronskal.
  4. Bag dem i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter. Super tilbehør til kød.

Se også: Sådan laver du ovnbagte rødbeder

Læs mere om:

Læs også:

rødbeder