Verdens nemmeste vandmelonsalat

Vandmelonsalat

Vandmelonsalat er den perfekte sommersalat - frisk og virkelig nem at lave. 4 ingredienser og lidt dressing er alt der skal til for at lave et ægte sommerhit på middagsbordet!

Tirsdag, 28. juni 2016 - 9:34 - af Julie Hey / Foto: Bjørn Jakobsen
 
Vandmelon er en ægte sommerspise - frisk, saftig og læskende i sommervarmen. Den er selvfølgelig dejlig at spise, som den er, men den er også rigtig god at bruge i en lækker sommersalat. Vandmelon er fx fantastisk sammen med fetaost, mynte og en dressing med et sødt strejf af honning som i den her nemme opskrift. Spis vandmelonsalat til grillkødet på terrassen, eller pak den i en beholder og tag den med i kurven til stranden eller i skoven.
 
TIP: Det er en god idé at skylle meloner (og andet frugt du spiser uden skræl), inden du skærer dem ud. Skadelige bakterier på overfladen kan nemlig overføres til frugtkødet, når du skærer igennem frugten med en kniv, og når du skyller frugten minimerer du mængden af bakterier.     
 
 

Det skal du bruge til din vandmelonsalat:

4 personer
 
  • 1 vandmelon
  • 150 g fetatern
  • 4 spsk frisk mynte
  • 2 dl kalamata oliven
Dressing:
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt, peber

Prøv også: Iste med frossen vandmelon

Sådan gør du:

  1. Skær melonen i tykke skiver, fjern skal og kerner og skær melonkødet i tern.
  2. Vend melonen med fetatern, hakket mynte og oliven. Rør dressingen sammen, og dryp den over melonsalaten. 

Flere sommerlige lækkerier: Salat med asparges og avocado

Læs også:

Vandmelon