Kager

Solskinskage

En dejlig frisk kage, der vil gøre sig godt efter et tungt julemåltid.
af Marie Melchior 15.12.2008 Foto: Jakob Valling

Solskinskage er en lækker sandkage med appelsin

1 sandkage, cirka 6 personer

  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Reven skal af 1 usprøjtet appelsin

PYNT:

  • Farvet perlesukker

Står du og mangler en opskrift på brunsviger?

Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret. Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en håndmikser. Rør mel, bagepulver og det smeltede smør i. Kom den revne appelsinskal i dejen. Hæld dejen i en smurt
sandkageform, og bag kagen i cirka 30 minutter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag kagen forsigtigt ud efter de første 10 minutter, og drys perlesukker på den. Bag kagen videre, til den er gylden. Lad den køle af i formen på en bagerist.

Mere sandkage? Her får du endnu en opskrift på sandkage