Se også
Kager
Klassisk brunsviger
Store som små – alle elsker en snasket brunsviger. Her får du opskriften på en rigtig lækker en af slagsen.
af Marie Melchior
29.01.2022
Foto: Jakob Valling
Ingen fynsk fødselsdag uden brunsviger! Det er gør en brunsviger ekstra lækker er remoncen, der ligger på toppen af kagen. Det er vigtigt, at du laver fordybninger i dejen, så remoncen kommer til at ligge helt perfekt på din brunsviger.
15 stk
Ingredienser
- 2½ dl mælk
- 50 g gær (1 pakke)
- ½ tsk salt
- 2 spsk sukker
- 2 æg
- 100 g blødt smør
- 500 g hvedemel
Remonce
- 150 g smør
- 200 g brun farin
Sådan laver du brunsviger
- Lun mælken, og rør gæren ud i heri sammen med salt og sukker. Slå æggene ud i en stor skål, pisk dem sammen og rør dem i gærblandingen.
- Smuldr smørret i melet i en anden skål. Hæld det i gærblandingen, og ælt dejen, til den er glat og smidig. Bred dejen ud i en smurt bradepande (25 x 30 cm), og lad den hæve i 20 minutter. Tænd ovnen på 200°.
Remonce
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt den brune farin. Lad sukkermassen koge op under omrøring. Lav fordybninger i dejen, og fordel sukkerblandingen udover. Bag din brunsviger i cirka 25 minutter, til den er gylden.
- Lad brunsvigeren køle af i formen på en bagerist.
- Server din brunsviger til eftermiddagskaffen eller pynt den med slik, hvis du skal bruge brunsviger som fødselsdagskage.
TIP: Generelt om ovnens temperatur: Denne brunsviger er bagt i en konventionel ovn. Hvis du bruger varmluft, skal ovnens temperatur være 20-30 grader lavere, end der står i opskrifterne.