Kager

Klassisk brunsviger

Store som små – alle elsker en snasket brunsviger. Her får du opskriften på en rigtig lækker en af slagsen.
af Marie Melchior 29.11.2022 Foto: Jakob Valling
mumsede brunsviger med masser af fyld på toppen.

Ingen fynsk fødselsdag uden brunsviger! Det er gør en brunsviger ekstra lækker er remoncen, der ligger på toppen af kagen. Det er vigtigt, at du laver fordybninger i dejen, så remoncen kommer til at ligge helt perfekt på din brunsviger.

15 stk

Ingredienser

  • 2½ dl mælk
  • 50 g gær (1 pakke)
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 100 g blødt smør
  • 500 g hvedemel

Remonce

  • 150 g smør
  • 200 g brun farin

Sådan laver du brunsviger

  1. Lun mælken, og rør gæren ud i heri sammen med salt og sukker. Slå æggene ud i en stor skål, pisk dem sammen og rør dem i gærblandingen.
  2. Smuldr smørret i melet i en anden skål. Hæld det i gærblandingen, og ælt dejen, til den er glat og smidig. Bred dejen ud i en smurt bradepande (25 x 30 cm), og lad den hæve i 20 minutter. Tænd ovnen på 200°.

Remonce

  1. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt den brune farin. Lad sukkermassen koge op under omrøring. Lav fordybninger i dejen, og fordel sukkerblandingen udover. Bag din brunsviger i cirka 25 minutter, til den er gylden.
  2. Lad brunsvigeren køle af i formen på en bagerist.
  3. Server din brunsviger til eftermiddagskaffen eller pynt den med slik, hvis du skal bruge brunsviger som fødselsdagskage.

TIP: Generelt om ovnens temperatur: Denne brunsviger er bagt i en konventionel ovn. Hvis du bruger varmluft, skal ovnens temperatur være 20-30 grader lavere, end der står i opskrifterne.