Kager

Gulerodsmuffins med cashewfrosting

Byt den klassiske gulerodskage ud med disse gennemgode gulerodsmuffins med cremet cashewfrosting. Vi garanterer, de er et svampet smagshit!
af Cecilia Fahlström 7.02.2017 Foto: Stine Christensen.

Alle kender til den traditionelle gulerodskage, som er en værdsat kageklassiker! Men trænger du til nye smagseventyr, kan du forsøge dig med disse gulderodsmuffins med cashewfrosting. ISABELLAS har testet, og de skuffer ikke ...

Smag også: Key limepie

Gulerodsmuffins med cashewfrosting

Ca. 12 stk. TIP: Cashewnødderne, som du skal bruge til frostingen, skal lægges i blød i en skål med vand i 3 timer, inden de er klar til brug. Sørg for at gøre dette i god tid. Det skal du bruge til at lave gulerodsmuffins:
  • 300 g gulerødder
  • 50 g valnødder
  • 250 g hvedemel
  • 25 g kokosmel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1,6 dl kokosolie
  • 2 spsk. honning
  • 2 æg
  • 0,6 dl mandelmælk

Det skal du bruge til at lave frosting:

  • 150 g cashewnødder
  • 4 spsk. ahornsirup
  • 2 tsk. æbleedikke
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • 1 nip salt
  • 2-4 spsk. mandelmælk

Til eftermiddagsteen: Klassiske scones

Sådan laver du gulerodsmuffins med cashewfrosting:

Muffins:

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Skræl gulerødderne, og riv dem – der skal være 290 g i alt.
  3. Hak valnødderne.
  4. Sigt hvedemel, kokosmel, bagepulver, natron, salt og kanel i en stor skål.
  5. Smelt kokosolien over svag varme, og hæld det i skålen under omrøring.
  6. Tilsæt honning, æg og mandelmælk, og pisk det godt igennem, så der ikke er klumper i dejen.
  7. Vend til sidst revne gulerødder og hakkede valnødder i dejen.
  8. Stil 12 papirforme i en muffinform, og fordel dejen ligeligt i dem – fyld kun ¾ op.
  9. Bag muffinsene i ovnen i 25-30 minutter, indtil de får top og bliver let gyldne på overfladen.
  10. Tag muffinsene ud af ovnen, og lad dem køle helt af.

​Frosting:

  1. Læg cashewnødderne i blød i en skål med vand, og lad dem stå i 3 timer.
  2. Hæld vandet fra de udblødte cashewnødder, og hæld nødderne i en blender.
  3. Tilsæt alle øvrige ingredienser bortset fra mandelmælk, og blend, indtil konsistensen er jævn og fin.
  4. Tilsæt til sidst mandelmælk 1 spsk. ad gangen, og blend mellem hver tilsætning, indtil konsistensen er passende.
  5. Pynt dine muffins med frosting umiddelbart inden servering.

Prøv også: De lækreste franske vafler med creme