Kager
Kager
De lækreste franske vafler med creme
Franske vafler er sprøde og søde, og de passer perfekt til kaffebordet eller weekendbrunchen. Hvis du gerne vil gøre dem ekstra lækre, kan du samle dem med et lag smagfuldt smørcreme.
af Christine Bille Nielsen
25.01.2017
Styling: Annette Riis-Carstensen. Foto: Martin Tanggaard.
12 personer
Franske vafler
- 150 g smør
- 200 g hvedemel
- 1 dl fløde
- 1 æg
- 100 g sukker
Cognacsmørcreme
- 100 g blødt smør
- 200 g flormelis
- 3 spsk. cognac
Du kender med garanti de sprøde, franske vafler, men har du prøvet at bage dem selv? Det er ganske simpelt, og de smager så meget bedre end dem fra supermarkedet. Den smagfulde smørcreme er vanedannende lækker, og du kan sagtens udelade cognac, hvis de skal være børnevenlige.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Lækre luksus-træstammer
Sådan laver du franske vafler:
- Skær smørret i små stykker, og ælt det sammen med mel og fløde til en glat dej.
- Klap dejen ud til en firkant, pak den ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet i 1 time.
- Tænd ovnen på 200°.
- Rul dejen ud på et melstrøet bord til en firkant på ca. 30 x 30 cm.
- Prik dejen tæt meden gaffel, og skær den i 12 firkanter.
- Skær firkanterne over på tværs til trekanter.
- Dyp den prikkede side af trekanterne i æg og derefter sukker.
- Læg trekanterne med sukkersiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag trekanterne i 10-12 minutter, til de er lysebrune i kanten.
Prøv også: Flødekarameller i mikroovn
Sådan laver du cognacsmørcreme:
- Pisk smørret luftigt, og pisk flormelissen i lidt ad gangen.
- Spæd op med cognac.
- Kom cremen i en sprøjtepose med lille tyl, og sprøjt den på halvdelen af vaflerne i et tykt lag.
- Læg resten af vaflerne på toppen med sukkersiden opad.