Sunde havregrynskugler

I den inspirerende kogebog Plantemad får du en sukkersød opskrift på en sundere udgave af de klassiske havregrynskugler. De er fyldt med friske dadler, kokos og selvfølgelig havregryn.

Onsdag, 1. februar 2017 - 11:20 - af Mia Gardum / Foto: Martin Dyrløv.
Havregrynskuglerne er en klassiker på kaffebordet eller til eftermiddagens søde tand, og de smager dejligt, men indeholder desværre en hel del smør og raffineret sukker. Dog kan du sagtens lave dem i en sundere udgave, som smager sødt og syndigt, men kan nydes med god samvittighed! Det bedste af det hele er, at de kan bikses sammen på ingen tid. 
 

Det skal du bruge til sunde havregrynskugler:

10-12 kugler
  • 200 g friske dadler uden sten
  • 3 spsk kakaopulver
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1-2 dl finvalsede havregryn (alt efter hvor fugtige dadlerne er)
  • 1 dl kokosmel

Sådan laver du havregrynskuglerne:

  1. Blend dadler, kakaopulver og vaniljepulver til en lind masse.
  2. Miks massen med havregrynene i en skål. 
  3. Tilsæt havregrynene lidt efter lidt, til massen kan formes til kugler. 
  4. Form små kugler, og rul dem derefter i kokosrasp.
 

Vil du læse mere?

Kvinden bag Plantemad hedder Mia Gardum og er blogger og kogebogsforfatter. I bogen er der plantet en lang række veganske og velsmagende opskrifter, som langt fra kræver, at du lægger din livsstil fuldstændigt om. Udover opskrifterne får du nemlig også masser af gode råd til, hvordan du får flere grøntsager på bordet hele året rundt. 
 

Læs også: Undgå madspild - 9 gode råd

Læs også:

Sunde kokoskugler
Konfekt med dadler, chili og kokos