Appelsinstegte svinekoteletter

  • 400 g rosenkål
  • 12 skalotteløg
  • Aspargeskartofler
  • Lidt smør og olie
  • Salt og peber
  • ½ dl bredbladet persille, finthakket
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 4 svinekoteletter uden ben, ca. 500-600 g
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 spsk. olie
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. smør
  • 50 g ingefær, skrællet og skåret i skiver
  • ½ tsk. allehånde

Skær rodskiven af rosenkålene, fjern det yderste blad, og skyl kålene. Pil skalotteløgene. Bring vand med salt i kog, og kog kål og løg i ca. 5 min. Lad dem dryppe godt af. Skrub kartoflerne, kog dem, og lad dem afdryppe. Opvarm lidt smør og olie på en pande, og vend kartoflerne heri, så de bliver gyldne på alle sider, ca. 1 min. Krydr med salt og peber. Vend hakket persille og dijonsennep i.

Krydr koteletterne godt med salt og peber. Skær appelsinen i skiver, læg en appelsinskive på hver kotelet, og bind den fast med kødsnor. Steg koteletterne i olie ca. 3 min. på hver side. Smelt sukker og smør til en brun karamel. Vend rosenkål, skalotteløg, ingefær og allehånde deri, og lad det karamellisere i ca. 5 min. Anret koteletten med karamelliserede rosenkål og skalotteløg samt stegte aspargeskartofler.