Tilsæt dildstilkene og lad det trække i mindst to døgn.
Skræl sellerien og skær den ud i tynde plader fx på en japansk grønsagsskærer eller en pålægsmaskine.
Blancher selleripladerne i 10 sekunder i saltet vand.
Afkøl dem i isvand, skær dem evt. ud i mindre stykker og læg dem i syltelagen sammen med dilden.
Lad selleripladerne trække i lagen i to døgn.
Sovs af mørke bær og brøndkarse
Det skal du bruge for at lave sovs af mørke bær og brøndkarse
100 g brombær
100 g solbær
100 g tranebær
100 g hyldebær
100 g tyttebær
35 g hindbær
35 g surbær eller fx kirsebær
150 g rørsukker
3 dl æbleeddike
ca. 2 dl brøndkarseolie
Brøndkarseolie
Det skal du bruge for at lave brøndkarseolie
2 dl rapsolie
2 bundter brøndkarse
Sådan laver du brøndkarseolie
Snit brøndkarsen og hæld halvdelen i en blender sammen med olien.
Blend i 10 min. og sigt olien gennem en fin sigte eller et kaffefilter.
Vask blenderen, hæld den anden halvdel af brøndkarsen i, hæld den sigtede olie på igen og gentag processen. Det kan godt tage lang tid at sigte olien, men det er vigtigt, at den får lov at dryppe igennem uden at blive presset.
Sådan laver du sovs
Gem en spiseskefuld af hver af bærrene, undtagen hindbær og surbær, til at komme i sovsen, når den serveres.
Varm sukkeret op i en gryde til det karamelliserer.
Tilsæt eddike, kog ind til det halve og tilsæt bærrene.
Bring det til kogepunktet og lad det simre i ca. 5 min.
Tag gryden af varmen og lad det trække i to timer.
Sigt saften gennem fin sigte uden at presse bærrene.
Kog saften op og tilsæt brøndkarseolie i forholdet en til en.
Lad sovsen koge op og tilsæt derefter de bær, som var gemt til at komme i sovsen.
Server sovsen med det samme.
Se flere opskrifter fra Henne Kirkeby Kro her:
1/6
- Restaurant Noma har to Michelinstjerner Få opskriften her
2/6
- Restauranten har to Michelinstjerner Få opskriften her
3/6
- Restaurant Noma har to Michelin-stjerner Få opskriften her
4/6
Opskrift fra Kiin Kiin (Der har en Michelinstjerne) og restauarantens thailandske aflægger Sra Bua i Bangkok. Få opskriften her
5/6
- Opskrift fra Kiin Kiin (der har en Michelinstjerne) og restauarantens thailandske aflægger Sra Bua i Bangkok. Få opskriften her
6/6
Opskrift fra Kiin Kiin (Der har en Michelinstjerne) og restauarantens thailandske aflægger Sra Bua i Bangkok. Få opskriften her