Aftensmad
Kød og fjerkræ
Côte du boeuf med rødvinssauce og bønner
Invitér dine gæster på côte du boeuf og lav en cremet rødvinssauce til. Servér med grønne bønner sauteret i smør og hvidløg. Mere fransk og klassisk bliver det ikke!
Af Trine Hahnemann / Foto: Lars Ranek
3.03.2016
Fransk mad er bare altid et hit. Det vli dine gæster garanteret også synes, når du serverer de her lækkerier for dem i form af bøffer af højreb, rødvinssauce med fløde og grønne bønner med masser af god hvidløgssmag. Og du skal bestemt ikke være bange for fedtkanter på kødet, for smagen sidder i fedtet, som man siger i Frankrig! Steg bøfferne medium, og skær dem i skiver lige før servering. Servér côte du boeuf med ovnbagte kartofler til
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Côte du boeuf med rødvinssauce og bønner
6 personerDet skal du bruge:- 2 stk. højreb, ca. 700-800 g
- 30 g smør
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 skalotteløg
- 2 dl rødvin
- 1 dl demi-glace*
- 2 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 400 g grønne bønner
- 75 g smør
- 3 fed hvidløg
Sådan laver du côte du boeuf med rødvinssauce og grønne bønner
- Brun bøfferne på begge sider på en meget varm pande, tag panden af varmen, og køl bøfferne lidt ned.
- Tilsæt smør og olivenolie, drys bøfferne med salt og peber, og steg dem på begge sider ved mellem til svag varme i 8-10 min. De skal være medium stegte.
- Tag bøfferne af panden, og lad stegeskyen blive i panden til saucen. Lad bøfferne hvile i 10 min., før du skærer dem i skiver til servering.
- Hak skalotteløget fint, og kom det på panden med stegesky sammen med rødvin. Lad det simre i 5 min., tilsæt demi-glace, kog op, og tilsæt fløden.
- Varm saucen op til kogepunktet, og smag til med salt og peber.
Bønner:
- Nip bønnerne, og damp dem i letsaltet vand i 5 min., og lad dem dryppe helt af.
- Hak hvidløget fint, og sauter det let i smørret lige inden servering.
- Tilsæt bønnerne, og lad dem sautere i 4 min.