Cremet blomkålssuppe med pinjekerner4 personerDet skal du bruge til din blomkålssuppe:1 blomkål (ca. 400 g)1 stor bagekartoffel1 løg2 spsk. olivenolie til stegning8 dl grøntsagsbouillon5 dl sødmælkSaft af ¼ citronSalt og friskkværnet peber125 g friskhakket renset 
grønkål (ca. ½ pose)2 spsk. olivenolieSaltTIL SERVERING:50 g pinjekernergroft fuldkornsbrød Sådan gør du:Rens blomkål, og skær den i små buketter. Skræl kartoflen, og skær den i tern. Pil og hak løget. Opvarm en gryde med olie, og steg blomkål, kartofler og løg let ved middel varme i 2-3 minutter. Hæld bouillon og mælk i gryden, og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad gryden småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.Blend suppen jævn og glat, enten i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.Tænd ovnen på 150°. Skyl og tør grønkålen. Vend den med 2 spsk. olivenolie og lidt salt, og fordel den på en bageplade med bagepapir. Steg grønkålen i ovnen i 15 minutter, til den er helt sprød og lækker. Hold øje undervejs – kålen skifter farve til vissengrøn, men må ikke blive for mørk.Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Anret den skoldhede suppe i 4 portionsskåle, og top med de sprøde grønkåls-
chips og ristede pinjekerner. Servér straks med fuldkornsbrød til.

Cremet blomkålssuppe med pinjekerner

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Blomkålssuppe
1 blomkål (ca. 400 g)
1 stor bagekartoffel
1 løg
2 spsk. olivenolie til stegning
8 dl grøntsagsbouillon
5 dl sødmælk
Saft af ¼ citron
Salt og friskkværnet peber
125 g friskhakket renset grønkål (ca. ½ pose)
2 spsk. olivenolie
Til servering:
50 g pinjekerner
groft fuldkornsbrød

Blomkålssuppe er en af de gode og virkeligt alsidige efterårssupper — som tilmed er god hele året! Alle kan være med, og det gør suppen god både til hverdag men også som gæstemad hvis det skal være både nemt og lækkert. 

SÅDAN laver du blomkålssuppen:

  1. Rens blomkål, og skær den i små buketter. Skræl kartoflen, og skær den i tern. Pil og hak løget. 
  2. Opvarm en gryde med olie, og steg blomkål, kartofler og løg let ved middel varme i 2-3 minutter. Hæld bouillon og mælk i gryden, og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad gryden småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
  3. Blend suppen jævn og glat, enten i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
  4. Tænd ovnen på 150°. Skyl og tør grønkålen. Vend den med 2 spsk. olivenolie og lidt salt, og fordel den på en bageplade med bagepapir.
  5. Steg grønkålen i ovnen i 15 minutter, til den er helt sprød og lækker. Hold øje undervejs – kålen skifter farve til vissengrøn, men må ikke blive for mørk.
  6. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  7. Anret den skoldhede suppe i 4 portionsskåle, og top med de sprøde grønkålschips og ristede pinjekerner. Servér straks med fuldkornsbrød til.

Tip til toppen: Blomkålssuppe tager sig også ganske godt ud med stegt bacon som topping. Savner du en frisk dut på på toppen er persille helt tilforladelig i smagen sammen med suppen. 

Savner du inspiration?

  1. Fisters løgsuppe med knald i låget.
  2. Jordskokkesuppe med røget torsk.
  3. Kyllingefilet i svøb med kartoffel-selleri-mos.