Se også
Aftensmad
Cremet blomkålssuppe med pinjekerner
En cremet blomkålssuppe er en god og solid klassiker, de fleste kan være med på. Her er den med pinjekerner — helt perfekt!
Af Camilla Biesbjerg Markussen
16.10.2020
Foto: Line Falck
Den bedste blomkålssuppe? Det siger ikke så lidt, men det mener vi faktisk. Denne har fylde, bid og grønkål, og det binder hele årstiden sammen i et lunt og nærende måltid. Alle kan være med, og det gør suppen god både til hverdag, men også som gæstemad, hvis det skal være både nemt og lækkert.
4 personer
Ingredienser
- 1 blomkål (ca. 400 g)
- 1 stor bagekartoffel
- 1 løg
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 5 dl sødmælk
- Saft af ¼ citron
- Salt og friskkværnet peber
- 125 g friskhakket renset grønkål (ca. ½ pose)
- 2 spsk. olivenolie
Til servering
- 50 g pinjekerner
- groft fuldkornsbrød
Sådan laver du blomkålssuppe
- Rens blomkål og skær den i små buketter. Skræl kartoflen og skær den i tern. Pil og hak løget.
- Opvarm en gryde med olie, og steg blomkål, kartofler og løg let ved middel varme i 2-3 minutter. Hæld bouillon og mælk i gryden og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad gryden småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
- Blend suppen jævn og glat, enten i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
- Tænd ovnen på 150°. Skyl og tør grønkålen. Vend den med 2 spsk. olivenolie og lidt salt, og fordel den på en bageplade med bagepapir.
- Steg grønkålen i ovnen i 15 minutter, til den er helt sprød og lækker. Hold øje undervejs – kålen skifter farve til vissengrøn, men må ikke blive for mørk.
- Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
- Anret den skoldhede suppe i 4 portionsskåle, og top med de sprøde grønkålschips og ristede pinjekerner. Servér straks med fuldkornsbrød til.
TIP: Blomkålssuppe tager sig også ganske godt ud med stegt bacon som topping. Savner du en frisk dut på på toppen er persille helt tilforladelig i smagen sammen med suppen.