Se også
Aftensmad
Fiskesuppe med hvidvin og krebsehaler
Hjemmelavet fiskesuppe er ren luksus — særligt på hvidvin og krebsehaler, så bliver det ikke bedre! Få opskriften her.
Af Emma Martiny.
16.10.2020
Foto: Nina Malling.
Her er en ret, der virkelig giver en ekslusiv følelse, når den serveres for gæster, men også sagtens kan spises som hverdagsmad, hvis du trænger til selvforkælelse.
4 personer
Ingredienser
- 300 g kartofler
- 25 g smør til stegning
- 2 porrer
- 7 dl fiskebouillon
- 3 dl hvidvin
- 500 g kulmule uden skind og ben
- 250 g krebsehaler
- 1½ dl piskefløde
- Saft af ½ citron
- Salt og friskkværnet peber
Til servering
- Dild
- Groft brød
Sådan laver du fiskesuppe med krebsehaler
- Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
- Rens porrerne, og skær de grønne blade fra. Skær det hvide i tynde skiver, og svits i smør i en gryde, indtil porrerne bliver klare (de må ikke blive brune).
- Tilsæt kartoffelskiverne, og lad dem svitse med et par minutter.
- Hæld fiskebouillon og hvidvin i gryden, og lad suppen koge op. Lad det simre i 20 minutter, til kartoflerne er møre.
- Skær fisken i pæne stykker, og læg i gryden. Læg låg på, og damp fisken i ca. 5 minutter.
- Dræn krebsehalerne for væde, og hæld dem i gryden.
- Hæld fløde i suppen, kog op, og tag så gryden af varmen.
- Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér med dild på toppen, og brød.
TIP: Erstat fiskebouillon med fond, hvis du kan få det hos din fiskehandler.