Aftensmad

Fiskesuppe med hvidvin og krebsehaler

Hjemmelavet fiskesuppe er ren luksus — særligt på hvidvin og krebsehaler, så bliver det ikke bedre! Få opskriften her.
Af Emma Martiny. 16.10.2020 Foto: Nina Malling.

Her er en ret, der virkelig giver en ekslusiv følelse, når den serveres for gæster, men også sagtens kan spises som hverdagsmad, hvis du trænger til selvforkælelse.

4 personer

Ingredienser

  • 300 g kartofler
  • 25 g smør til stegning
  • 2 porrer
  • 7 dl fiskebouillon
  • 3 dl hvidvin
  • 500 g kulmule uden skind og ben
  • 250 g krebsehaler
  • 1½ dl piskefløde
  • Saft af ½ citron
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering

  • Dild
  • Groft brød

Sådan laver du fiskesuppe med krebsehaler

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
  2. Rens porrerne, og skær de grønne blade fra. Skær det hvide i tynde skiver, og svits i smør i en gryde, indtil porrerne bliver klare (de må ikke blive brune).
  3. Tilsæt kartoffelskiverne, og lad dem svitse med et par minutter.
  4. Hæld fiskebouillon og hvidvin i gryden, og lad suppen koge op. Lad det simre i 20 minutter, til kartoflerne er møre.
  5. Skær fisken i pæne stykker, og læg i gryden. Læg låg på, og damp fisken i ca. 5 minutter.
  6. Dræn krebsehalerne for væde, og hæld dem i gryden.
  7. Hæld fløde i suppen, kog op, og tag så gryden af varmen.
  8. Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér med dild på toppen, og brød.

TIP: Erstat fiskebouillon med fond, hvis du kan få det hos din fiskehandler.