Fiskesuppe med hvidvin og krebsehaler4 personerDet skal du bruge til din fiskesuppe:300 g kartofler25 g smør til stegning
2 porrer
7 dl fiskebouillon3 dl hvidvin


500 g kulmule uden skind og ben250 g krebsehaler
1½ dl piskefløde
Saft af ½ citron
Salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING:Dild
Groft brød
 Sådan gør du:Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.Rens porrerne, og skær de grønne blade fra. Skær det hvide i tynde skiver, og svits i smør i en gryde, indtil porrerne bliver klare (de må ikke blive brune).Tilsæt kartoffelskiverne, og lad dem svitse med et par minutter.Hæld fiskebouillon og hvidvin i gryden, og lad suppen koge op. Lad det simre i 20 minutter, til kartoflerne er møre.Skær fisken i pæne stykker, og læg i gryden. Læg låg på, og damp fisken i ca. 5 minutter.Dræn krebsehalerne for væde, og hæld dem i gryden.Hæld fløde i suppen, kog op, og tag så gryden af varmen.Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér med dild på toppen, og brød.TIP: Erstat fiskebouillon med fond, hvis du kan få det hos din fiskehandler.

Fiskesuppe med hvidvin og krebsehaler

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Fiskesuppe
300 g kartofler
25 g smør til stegning
2 porrer
7 dl fiskebouillon
3 dl hvidvin
500 g kulmule uden skind og ben
250 g krebsehaler
1½ dl piskefløde
Saft af ½ citron
Salt og friskkværnet peber
Til servering:
Dild
Groft brød

Her er en ret, der virkelig giver en ekslusiv følelse, når den serveres for gæster, men også sagtens kan spises som hverdagsmad, hvis du trænger til livsnyderfølelse. 

Sådan laver du fiskesuppe med krebsehaler

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
  2. Rens porrerne, og skær de grønne blade fra. Skær det hvide i tynde skiver, og svits i smør i en gryde, indtil porrerne bliver klare (de må ikke blive brune).
  3. Tilsæt kartoffelskiverne, og lad dem svitse med et par minutter.
  4. Hæld fiskebouillon og hvidvin i gryden, og lad suppen koge op. Lad det simre i 20 minutter, til kartoflerne er møre.
  5. Skær fisken i pæne stykker, og læg i gryden. Læg låg på, og damp fisken i ca. 5 minutter.
  6. Dræn krebsehalerne for væde, og hæld dem i gryden.
  7. Hæld fløde i suppen, kog op, og tag så gryden af varmen.

Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér med dild på toppen, og brød.

TIP: Erstat fiskebouillon med fond, hvis du kan få det hos din fiskehandler.

Savner du inspiration?

  1. Cannelloni med fyld af ricottaost og karljohansvampe.
  2. Farserede dadler med blåskimmelost.
  3. Fasanpølse med svampe.