Aftensmad

Fiskesuppe med hvidvin og krebsehaler

Hjemmelavet fiskesuppe er ren luksus — særligt på hvidvin og krebsehaler, så bliver det ikke bedre!
Af Emma Martiny 16.10.2020 Foto: Nina Malling
4 personer

Fiskesuppe

  • 300 g kartofler
  • 25 g smør til stegning
  • 2 porrer
  • 7 dl fiskebouillon
  • 3 dl hvidvin
  • 500 g kulmule uden skind og ben
  • 250 g krebsehaler
  • 1½ dl piskefløde
  • Saft af ½ citron
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • Dild
  • Groft brød

Her er en ret, der virkelig giver en ekslusiv følelse, når den serveres for gæster, men også sagtens kan spises som hverdagsmad, hvis du trænger til livsnyderfølelse. 

Sådan laver du fiskesuppe med krebsehaler

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
  2. Rens porrerne, og skær de grønne blade fra. Skær det hvide i tynde skiver, og svits i smør i en gryde, indtil porrerne bliver klare (de må ikke blive brune).
  3. Tilsæt kartoffelskiverne, og lad dem svitse med et par minutter.
  4. Hæld fiskebouillon og hvidvin i gryden, og lad suppen koge op. Lad det simre i 20 minutter, til kartoflerne er møre.
  5. Skær fisken i pæne stykker, og læg i gryden. Læg låg på, og damp fisken i ca. 5 minutter.
  6. Dræn krebsehalerne for væde, og hæld dem i gryden.
  7. Hæld fløde i suppen, kog op, og tag så gryden af varmen.

Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér med dild på toppen, og brød.

TIP: Erstat fiskebouillon med fond, hvis du kan få det hos din fiskehandler.

Savner du inspiration?

  1. Cannelloni med fyld af ricottaost og karljohansvampe.
  2. Farserede dadler med blåskimmelost.
  3. Fasanpølse med svampe.