Se også
Aftensmad
Jordskokkesuppe med rødbedechips
I vinterhalvåret er det skønt med varme retter, man rigtig kan lune sig på - og her er suppe en storfavorit!
af Timm Vladimir.
16.10.2020
Foto: Columbus Leth.
Prøv denne lækre suppe med jordskokkker, rødbeder og et strejf af lakrids.
Ingredienser
- 500 g jordskokker
- 3 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- Olie til stegning
- 8 dl hønsebouillon
- 2 dl piskefløde
- Salt og friskkværnet peber
- Saft og skal af 1 usprøjtet citron
Rødbedechips
- 1-2 rødbeder
- Olie til fritering
- Salt
- Lakridspulver (kan udelades)
Til servering
- Olivenolie
- Rød skovsyre (kan udelades)
Sådan laver du jordskokkesuppe
- Skrub jordskokker grundigt, og skær dem i grove tern.
- Pil og hak løg og hvidløg. Steg jordskokker, løg og hvidløg i en smule olie, til løgene er klare.
- Hæld bouillon ved, og lad det simre i ca. 25 minutter, til jordskokkerne er møre.
- Blend suppen med en stavblender, og sigt den. Hæld den tilbage i gryden, tilsæt fløde, og giv den et opkog.
- Smag til med salt og peber samt citronsaft og fintrevet citronskal.
Rødbedechips
- Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
- Varm olien op til ca. 160° i en lille gryde, og dybsteg skiverne, til de har taget en smule farve. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med salt og lakridspulver.
- Servér suppen med rødbedechips, olivenolie og rød skovsyre. Hvis du ikke kan få nok, kan du drysse lidt ekstra lakrids på suppen til sidst.