Aftensmad

Jordskokkesuppe med rødbedechips

I vinterhalvåret er det skønt med varme retter, man rigtig kan lune sig på - og her er suppe en storfavorit!
af Timm Vladimir. 16.10.2020 Foto: Columbus Leth.
Jordskokkesuppe med et strejf af lakrids

Prøv denne lækre suppe med jordskokkker, rødbeder og et strejf af lakrids.

Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 3 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 8 dl hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • Saft og skal af 1 usprøjtet citron

Rødbedechips

  • 1-2 rødbeder
  • Olie til fritering
  • Salt
  • Lakridspulver (kan udelades)

Til servering

  • Olivenolie
  • Rød skovsyre (kan udelades)

Sådan laver du jordskokkesuppe

  1. Skrub jordskokker grundigt, og skær dem i grove tern.
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Steg jordskokker, løg og hvidløg i en smule olie, til løgene er klare.
  3. Hæld bouillon ved, og lad det simre i ca. 25 minutter, til jordskokkerne er møre.
  4. Blend suppen med en stavblender, og sigt den. Hæld den tilbage i gryden, tilsæt fløde, og giv den et opkog.
  5. Smag til med salt og peber samt citronsaft og fintrevet citronskal.

Rødbedechips

  1. Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
  2. Varm olien op til ca. 160° i en lille gryde, og dybsteg skiverne, til de har taget en smule farve. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med salt og lakridspulver.
  3. Servér suppen med rødbedechips, olivenolie og rød skovsyre. Hvis du ikke kan få nok, kan du drysse lidt ekstra lakrids på suppen til sidst.