Det skal du bruge:4 personer- 4 portioner pizzadej
- 2 dl tomatsauce, se opskrift på sidste side
- 20 salvieblade
- 400 g feta
- 12 skiver parmaskinke
- 2 dl rødløgsmarmelade, se opskrift nedenfor
- Friskkværnet sort peber
- Olivenolie
- Forvarm ovnen til maksimal temperatur, omkring 250 °C. Placer pizzastenen i bunden af ovnen. Lad dejen stå ved stuetemperatur, indtil ovnen har nået den maksimale temperatur, og pizzastenen er blevet rigtig varm. Det tager 40-50 minutter afhængig af ovnen.
- Rul dejbollerne ud på et meldrysset skærebræt til 7-8 mm tykke plader.
- Spred et tyndt lag tomatsauce, salvie og smuldret ost over pizzaen. Bag pizzaen på pizzastenen, indtil den har flot farve – ca. 10 minutter. Tag ud.
- Riv skinken i små stykker og fordel den over pizzaen. Put rødløgsmarmelade og peber på. Dryp med olivenolie. Server.
Det skal du bruge til løgmarmelade: 4-6 portioner- 4 rødløg
- Olivenolie
- ½ dl balsamicoeddike
- ½ dl flydende honning
- 2 laurbærblade
Sådan laver du løgmarmelade:
- Skræl og skær løget.
- Varm omkring 3 spsk. olie i en stegepande. Tilsæt løg og kog under omrøring et par minutter.
- Tilføj eddike, honning og laurbærblade.
- Bring det i kog, og lad det simre ved lav varme, indtil løget har en marmeladeagtig konsistens. Rør jævnligt.