
Farinata med ovnbagte vindruer og ricotta

Er du vild med farinata? Så vil du elske disse sunde detox-pandekager!
Det skal du bruge til farinata med ovnbagte vinduer og ricotta:
- 250 g stenfri blå vindruer, gerne på stilk
- 1 spsk friske rosmarinblade
- 150 g kikærtemel
- 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 tsk havsaltflager
- Friskkværnet sort peber
- Lidt rucola
- 250 g ricotta
- Havsalt og friskkværnet sort peber
- Balsamicoeddike
Se også:Grøntsagslasagne med citronricotta
Sådan gør du:
- Læg bagepapir på en bageplade. Lad halvdelen af vindruerne sidde på stilken, og pil resten af. Fordel dem alle på bagepladen og stil den i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 275° og bag druerne i 20-25 minutter, eller til de er saftige, rynkede og karamelliserede. Tag dem ud, og læg dem til side.
- Hak rosmarinblade fint, og kom dem i en stor skål sammen med kikærtemel, 2½ dl lunkent vand, halvdelen af olien og salt. Krydr med peber, pisk det godt sammen og stil det til side i mindst 20 minutter, så det tykner.
- Varm en mellemstor ovnfast støbejernspande op i ovnen. Smør, når den er varm, bund og sider med resten af olien.
- Pisk dejen igennem, og hæld den på panden i et jævnt lag. Stil panden under ovnens grillelement, og grill pandekagen i 10-15 minutter, eller til den er gennembagt og gylden.
- Tag panden ud af ovnen, og skær pandekagen i trekanter. Servér direkte fra panden, og pynt med en håndfuld rucola, ricotta og ovnbagte vindruer. Krydr med salt og peber, og dryp med olie og eddike.
Læs også: 12 nemme tips til en bæredygtig have
Vil du lade flere grønne sager finde vej til middagsbordet?
Gå på opdagelse i Luise Vindahl & David Frenkiels betagende madunivers i deres nyeste kogebog Green Kitchen derhjemme. Der er både de hurtige, lækre ting, der passer til en travl hverdag, og lidt mere avancerede weekendretter, der også kan serveres til festlige lejligheder. Alt sammen sund mad, som mætter og får en til at føle sig fantastisk tilpas. Opskrifterne er lette at bruge: Det er nemt at få overblik over, hvor lang tid det tager at lave maden, og der er masser af ekstra tips undervejs. Basisretter som hjemmelavet tomatsauce, rismelspandekager og nemme linser fungerer som en slags byggeklodser til andre fantastiske hverdagsmåltider. Weekendretterne kræver lidt mere tid, men er alligevel dejligt ukomplicerede; fra blomkålsfish & chips til en mættende festlasagne med citron og ricotta og luftige, bagte doughnuts.
