Aftensmad
Aftensmad
Okseskank med tomater og sprød havesalat
Vi har fået fingre i Restaurant Stedsans' sprøde og lækre sommeropskrift på okseskank med tomater og sprød havesalat. Få opskriften her!
Opskrift og
8.07.2015
foto: Restaurant Stedsans
Læs også: Cremet tunsalat
Okseskank med tomater og sprød havesalat
Det skal du bruge til okseskank med tilbehør:
- 1½ kg okseskank på ben
- Salt og peber
- ¼ selleri
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 4 dl rødvin
- 1 l vand
- 1 dl persille
- 4 tomater
Havesalat:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 1 iceberg
- 1 håndfuld spiselige blomster, fx fra kål og purløg
- Rigeligt med olivenolie
- Saft af 1 citron
- 1 tsk. salt
FÅ FLERE FRISTENDE SOMMEROPSKRIFTER HER!
Sådan laver du okseskank med tilbehør:
- Tænd ovnen på 225°. Læg kalveskanken på en rist, og krydr den godt med salt og peber. Skær grøntsagerne i store tern og læg dem i en bradepande. Sæt grøntsager og kalvestank i ovnen, og brun af i 20 minutter.
- Kom det hele over i en stor braiseringsgryde eller andet, som kan dækkes til og gå i ovnen. Hæld rødvin og vand ved.
- Læg låg på gryden, og sæt den i en 150° varm ovn i 5-6 timer. Hæld evt. mere væde ved undervejs, hvis gryden er ved at koge tør.
- Tag gryden ud af ovnen, og lad skanken køle lidt af. Halvér tomaterne, og bag dem i ovnen ved 200° i 15 minutter.
- Pluk kødet fra benet, og servér med bagte tomater, hakket persille og havesalat. Husk at grave marven ud af benene og spise den med ristet rugbrød, persille og groft salt.
- Havesalat: Skær salaten i grove stykker, og drys med friske blomster. Dryp med olivenolie og citronsaft. Drys med salt.
Prøv også: Boller med grahamsmel