
Fuldkornspizza med svampe og grillet peberfrugt

Pizzadej
- 15 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
- 300 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
Pizzatopping
- 300 g champignoner eller andre svampe
- 1 spsk. smagsneutral olie til stegning
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 frisk mozzarellakugle
- 200 g grillet peberfrugt i olie
- 1 håndfuld frisk basilikum eller persille
Sådan gør du:
Pizzadej:
-
Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vandet.
-
Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel i skålen lidt ad gangen, til dejen er lind.
-
Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord, og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time eller på køl til næste dag.

Pizzatopping:
-
Tænd ovnen på 250° varmluft, og sæt en bageplade eller bagesten i ovnen.
-
Del pizzadejen i 4 dele, og rul tynde bunde ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg pizzabundene på bagepapir.
-
Rens svampe, og skær dem i skiver.
-
Steg svampene i lidt olie på en pande i 2 minutter, til de falder let sammen.
-
Fordel ca. 3 spsk. hakkede tomater på hver pizzabund, og top med de stegte svampe.
-
Bag 1 pizza ad gangen i ovnen i 6-8 minutter, eller til den er gylden i kanten.
-
Skær mozzarellaen i mindre stykker, og fordel mozzarella og peberfrugter oven på pizzaerne.
-
Skyl krydderurterne, hak dem fint, og drys dem over pizzaerne.
-
Servér straks.
