Vegetarisk pizza på fuldkornsbund
Aftensmad

Fuldkornspizza med svampe og grillet peberfrugt

Tekst og 19.07.2021
foto af Skovdal Nordic.
Skal aftensmaden være nem, lækker og sund, er denne grove pizza med grøntsager fantastisk. Den vegetariske pizza er fuld af lækker smag fra grillede grøntsager og frisk ost!
4 personer

Pizzadej

  • 15 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 300 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel

Pizzatopping

  • 300 g champignoner eller andre svampe
  • 1 spsk. smagsneutral olie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 frisk mozzarellakugle
  • 200 g grillet peberfrugt i olie
  • 1 håndfuld frisk basilikum eller persille

Sådan gør du:

Pizzadej:

  1. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vandet.

  2. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel i skålen lidt ad gangen, til dejen er lind.

  3. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord, og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time eller på køl til næste dag.

Pizzatopping:

  1. Tænd ovnen på 250° varmluft, og sæt en bageplade eller bagesten i ovnen.

  2. Del pizzadejen i 4 dele, og rul tynde bunde ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg pizzabundene på bagepapir.

  3. Rens svampe, og skær dem i skiver.

  4. Steg svampene i lidt olie på en pande i 2 minutter, til de falder let sammen.

  5. Fordel ca. 3 spsk. hakkede tomater på hver pizzabund, og top med de stegte svampe.

  6. Bag 1 pizza ad gangen i ovnen i 6-8 minutter, eller til den er gylden i kanten.

  7. Skær mozzarellaen i mindre stykker, og fordel mozzarella og peberfrugter oven på pizzaerne.

  8. Skyl krydderurterne, hak dem fint, og drys dem over pizzaerne.

  9. Servér straks.