Fuldkornspizza med svampe og grillet peberfrugt

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Pizzadej
15 g gær
3 dl lunkent vand
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
300 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
Pizzatopping
300 g champignoner eller andre svampe
1 spsk. smagsneutral olie til stegning
1 dåse hakkede tomater
1 frisk mozzarellakugle
200 g grillet peberfrugt i olie
1 håndfuld frisk basilikum eller persille

Sådan gør du:

Pizzadej:

  1. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vandet.

  2. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel i skålen lidt ad gangen, til dejen er lind.

  3. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord, og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time eller på køl til næste dag.

Pizzatopping:

  1. Tænd ovnen på 250° varmluft, og sæt en bageplade eller bagesten i ovnen.

  2. Del pizzadejen i 4 dele, og rul tynde bunde ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg pizzabundene på bagepapir.

  3. Rens svampe, og skær dem i skiver.

  4. Steg svampene i lidt olie på en pande i 2 minutter, til de falder let sammen.

  5. Fordel ca. 3 spsk. hakkede tomater på hver pizzabund, og top med de stegte svampe.

  6. Bag 1 pizza ad gangen i ovnen i 6-8 minutter, eller til den er gylden i kanten.

  7. Skær mozzarellaen i mindre stykker, og fordel mozzarella og peberfrugter oven på pizzaerne.

  8. Skyl krydderurterne, hak dem fint, og drys dem over pizzaerne.

  9. Servér straks.