Kager

Figenpizza med chokolade

De søde minipizzaerne er sikre hit til dessert og brunch.
af Bogen "One More Slice", Leila Lindholm, Gyldendal 18.01.2013

Dessertpizza lyser måske underligt, fordi du umiddelbart forbinder pizza med ost, tomatsovs og en eller anden slags kød - og det søde på din pizza allerhøjest er lidt ananas på hawaiipizzaen.

24 minipizzaer

Det skal du bruge
• 1 portion pizzadej (se opskrift nederst)
• 500 g ricotta
• Revet skal af 2 usprøjtede appelsiner
• 150 g marcipan
• 100 g god mørk chokolade 70 %
• 100 g hvid kvalitetschokolade
• 12 friske figner
• ½ dl flydende honning

Sådan gør du
Varm ovnen til 250°. Lav pizzadej efter grundopskriften. Del dejen i 24 stykker, og rul dem ud til runde minipizzaer. Læg dem på en plade med bagepapir.

Bred et lag ricotta ud på hver, og riv appelsinskal og marcipan over. Hak chokoladen, skær fignerne i skiver, og fordel det på pizzaerne. Dryp flydende honning på hver dessertpizza.

Bag pizzaerne gyldne i midten af ovnen i 8-10 minutter.

Få flere opskrifter på pizza her:

De salte

    Pizza al
prosciutto e fichi
Pizza al funghi Pizza Caprese Pizza bianca

De søde
 


Pizzadej -
grundopskrift

Mascarpone-
pizza med
ferskner

Pizza Gino