Aftensmad

Græskartærte med grønkål

Bag græskar og grønkål i en sprød dej og med masser af ost. Så får du efterår i tærteform og mætte, glade maver om bordet.
af Mai Knauer 15.10.2021 Foto: Columbus Leth.
Græskartærte
1 personer

Mørdej

  • 110 g koldt smør
  • 230 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • ½ dl sødmælk

Fyld

  • 450 g græskar
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ bundt frisk timian
  • 110 g frisk grønkål
  • 2 skalotteløg
  • 2 æg
  • 3 æggeblommer
  • 2 dl piskefløde
  • 25 g friskrevet parmesan
  • 50 g friskrevet gruyere
  • Salt og peber
  • 150 g frisk gedeost

Sådan laver du græskartærte med grønkål

Mørdej

  1. Skær smørret i små tern, og smuldr det sammen med mel og salt i en skål, til konsistensen er som rasp.
  2. Tilsæt mælk, og saml dejen med hænderne uden at ælte.
  3. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i ca. 2 timer.

 

Fyld

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skræl græskarret, og skær det i tern på ca. på ca. 2½ x 2½ cm. Fordel græskarstykkerne i et ovnfad, dryp med olie, og krydr med plukket timian. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, og lad dem afkøle.
  3. Skyl og rib grønkål, og skær den i tynde strimler. Blanchér grønkålen i en gryde med kogende vand i 2 minutter. Skyl den herefter i koldt vand.

Mørdej, fortsat

  1. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med den. Lad dejen hvile på køl i ½ time.
  2. Skru ovnen ned på 190°, og forbag tærtebunden i 20 minutter.

 

​Fyld, fortsat

  1. Skru ovnen ned til 180°. Pil og hak løg fint, og steg dem i lidt olie på en pande.
  2. Pisk æg, æggeblommer, fløde, parmesan og gruyere sammen i en stor skål. Krydr med salt og peber.
  3. Vend græskarstykker, løg og grønkål godt rundt i blandingen, og fordel fyldet i tærteformen.
  4. Læg skiver af gedeost øverst. Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til fyldet er fast og gyldent.