Kød og fjerkræ

Helstegt kalvefilet i ovn med tomat og courgette som tilbehør

Opskrift på lækker rosmarinstegt kalvefilet med skønt tilbehør. Hovedretten i den lækre menu, hvor du kan skabe restaurantstemning i dit eget hjem.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 2.08.2012

MENU

Forret:
Hummer med ærter, agurk og mayonnaise

Hovedret:
Rosmarinstegt kalvefilet med tomatconcassé

Dessert:
Vaniljeparfait med bær og chokolade

Opskrift til 6 personer

Kalvefilet:
1,2 kg kalvefilet
havsalt og peber
olivenolie
2 fed hvidløg
1 bundt rosmarin
kødsnor

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tilbehør: tomatconcassé:
6 store tomater
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
olivenolie
2 dl
hvidvin
1 bundt oregano

Tilbehør: ruller med courgette og gedeost:
1 courgette
1 lille bundt purløg
1 bundt dild
200 g frisk gedeost
3 spsk olivenolie
Friskkværnet peber

Opskrift på helstegt kalvefilet (i ovn):
Krydr den hele kalvefilet med salt og peber. Pensl den krydrede kalvefilet med olivenolie Brun kalvefilet på alle sider på en varm pande. Pil hvidløgsfed og skær dem i skiver. Skyl rosmarinkvistene. Læg rosmarinkviste og hvidløg rundt på din kalvefilet, og bind fast med kødsnor. Læg den opbundle kalvefilet i en bradepande. Dryp med olivenolie.
Stegetid i ovn til din kalvefilet: 30 min. i en 200° forvarmet ovn.
Efter din kalvefilet har været i ovn, skal du lade den færdigstegte kalvefilet trække tildækket i 20 min. før den færdige kalvefilet skæres i skiver.

Opskrift på 1. tilbehør - tomatconcassé:
Flå tomaterne som følger: Skær et kryds i hver tomat, og fjern blomsten med lille kniv. Læg tomaterne i en stor skål, og hæld kogende vand henover, så det dækker. Lad tomaterne stå i 5-6 min., og læg dem herefter i koldt vand. Nu er det muligt at pille skindet af tomaterne. Skær tomaterne i kvarter, og fjern kernerne. Skær herefter tomatkødet i små terninger. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Opvarm olivenolie i en gryde, og svits løg og hvidløg til de bliver klare. Tilsæt tomat, og svits i et par minutter. Hæld hvidvinen på, og lad det simre i 5-6 min. Skyl oreganoen, og nip bladene fra stilkene. Tilsæt oreganoblade i retten. Læg låg på gryden, og skru helt ned for varmen for at holde det lækre tilbehør varm til servering.

Opskrift på 2. tilbehør - courgetteruller: Skyl og tør courgetten. Skær den i tynde skiver (ca. 2,5 mm) på den lange led på en mandolin. Pas på fingrene! Blancher courgetteskiverne i kogende vand i et minut. Læg courgetteskiverne i iskoldt vand. Opbevar de blancherede courgetter på et rent viskestykke indtil de skal bruges. Hak purløg og dild fint. Rør gedeosten med de hakkede urter og olivenolie. Krydr med friskkværnet peber. Læg en skefuld gedeost på en courgetteskive, og rul den sammen til en lille cylinder. Så er det andet lækre tilbehør klar til servering.

Anretning: Læg et par skefulde tomatconcassé på hver tallerken, et par skiver kød ovenpå, og placer et par courgetteruller asymmetrisk på tallerkenen. Så er der lækker helstegt kalvefilet med lækkert tilbør klar til dine gæster.