Antal:
6 personer
Det skal du bruge:
Suppe:
1 hokkaidogræskar
1 løg
2-3 fed hvidløg
4 mellemstore kartofler
2 gulerødder
1 spsk. olivenolie
Vand
Salt og peber
Suppevisk af nogle bredbladet persille-stængler (gem persilleblade til topping), 2 timiankviste og lidt kørvel.
1½ dl piskefløde
1 spsk. citronsaft
Topping:
Ca. 100 g kantareller
1 tsk. Smør
1 tsk. olivenolie
1 håndfuld græskarkerner
1 lille håndfuld solsikkekerner
1 dl cremefraiche 18 % eller græsk yoghurt
1 knivspids salt
Sådan laver du hokkaidosuppen:
- Skyl græskarret, og skær det midt over.
- Tag kernerne ud, og skær resten af græskarret med skræl i grove tern.
- Pil løg og hvidløg, skræl kartofler og gulerødder, og skær det hele i grove tern.
- Kom det i en gryde med olivenolie, og sautér ved middel varme i 1-2 minutter.
- Hæld vand over, så det dækker ca. 2⁄3 af grøntsagerne – hellere for lidt end for meget, for du kan altid spæde til, hvis suppen bliver for tyk.
- Kom salt, peber og suppevisken i, og lad suppen koge i ca. 20 minutter.
- Tag suppevisken op af gryden, og blend suppen med en stavblender, til den er helt glat og cremet.
- Tilsæt fløde, varm op, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tip: Gem græskarkernerne fra hokkaidogræskarret og brug dem i en hjemmelavet mysli.
Sådan laver du toppingen:
- Børst kantarellerne rene, brug helst ikke vand, og skær dem i mindre stykker.
- Steg dem et par minutter på panden i smør og olivenolie.
- Tilsæt græskar- og solsikkekerner, og steg yderligere et par minutter.
- Top suppen med først et par skefulde cremefraiche, derefter den stegte kantarelblanding og til sidst lidt hakkede persilleblade.
Vild med græskar?
Prøv denne cremede risotto med hokkaidogræskar og timian.