Hurtige kødboller med rå blomkålssalat
You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.
1 fed hvidløg
600 g hakket oksekød
1 æg
4 spsk revet parmesan
1 spsk tomatkoncentrat
4 kviste oregano
Salt og peber
Olivenolie
Prøv også opskriften på oksekød med pitabrød.
Sådan laver du kødboller:
Tænd ovnen for 200 gr. Hak hvidløget fint og rør det i det hakkede oksekød i en stor skål. Rør ægget i. Riv parmesan og tilsæt den i farsen sammen med tomatkoncentrat. Hak oregano fint og rør den i farsen med salt og peber.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Form farsen til små boller. Læg kødbollerne i et oliesmurt ildfast fad eller bradepande. Dryp olivenolie udover kødbollerne og steg dem 10-12 minutter i ovnen.
Få 5 forskellige opskrifter på italiensk mad her!
Blomkålssalat
1 blomkålshoved
100 g pinjekerner
1 bundt purløg
1 bundt basilikum
1 bundt persille
1 økologisk citron
100 g kapers
1 spsk sherryeddike
1 dl olivenolie
Fjern de yderste blade fra blomkålen. Skær tynde skiver af blomkålshovedet hele vejen rundt, til du når ind til stokken, som kasseres. Rist pinjekernerne, til de er lysebrune. Snit alle krydderurterne fint. Riv skallen af citronen. Bland krydderurter med citronskal, kapers og olivenolie. Hæld vinaigretten over blomkålen og lad den trække i et par timer.