Indisk linsesuppe med kokosmælk4 personerDET SKAL DU BRUGE TIL DIN INDISKE LINSESUPPE:2 løg 3 fed hvidløg 1 frisk grøn chili olivenolie til stegning2 spsk. garam masala-pasta1 squash 125 g røde linser7 dl grøntsagsbouillon1 dåse kokosmælk1 blomkål 1 broccoli Saft af 1 limefrugtSalt og friskkværnet peberTIL SERVERING:2 dl cremefraiche 18 %Frisk koriander SÅDAN GØR DU:Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde stave. Rens chilien, og hak den fint. Steg løg, hvidløg og chili i lidt olie i en gryde, til løgene er let karamelliserede. Tilsæt garam masala-
pasta, og steg videre i 2 minutter. Skyl squashen, og skær den i tern. Lad squash, linser, bouillon og kokosmælk koge med i ca. 20 minutter under låg. Skyl blomkål og broccoli, og del dem i buketter. Lad dem koge med de sidste 5 minutter. Smag suppen til med limesaft, salt, peber og evt. mere chili. Servér med cremefraiche og plukket koriander. TIP: Garam masala-pasta er en indisk krydderiblanding, som kan købes på glas i velassorterede supermarkeder.

Spicy Indisk linsesuppe med kokosmælk

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Indisk linsesuppe
2 løg
3 fed hvidløg
1 frisk grøn chili
Olivenolie til stegning
2 spsk. garam masala-pasta
1 squash
125 g røde linser
7 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1 blomkål
1 broccoli
Saft af 1 limefrugt
Salt og friskkværnet peber
Til servering:
2 dl cremefraiche 18 %
Frisk koriander

Den her suppe giver varmen! Den er især god som efterårssuppe, men passer selvfølgelig også ind i den travle hverdag. 

Sådan laver du linsesuppen:

  1. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde stave.
  2. Rens chilien, og hak den fint.
  3. Steg løg, hvidløg og chili i lidt olie i en gryde, til løgene er let karamelliserede.
  4. Tilsæt garam masala-pasta, og steg videre i 2 minutter.
  5. Skyl squashen, og skær den i tern. Lad squash, linser, bouillon og kokosmælk koge med i ca. 20 minutter under låg.
  6. Skyl blomkål og broccoli, og del dem i buketter. Lad dem koge med de sidste 5 minutter.
  7. Smag suppen til med limesaft, salt, peber og evt. mere chili.
  8. Servér med cremefraiche og plukket koriander.

TIP: Garam masala-pasta er en indisk krydderiblanding, som kan købes på glas i velassorterede supermarkeder.

Savner du inspiration?