Aftensmad

Spicy Indisk linsesuppe med kokosmælk

En nærende og spicy linsesuppe er lige hvad man har brug for, når vejret er dårligt. Den er også perfekt som gæstemad og som nem hverdagsret.
Af Timm Vladimir 16.10.2020 Foto: Columbus Leth.
Indisk linsesuppe med kokosmælk
4 personer

Indisk linsesuppe

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 frisk grøn chili
  • Olivenolie til stegning
  • 2 spsk. garam masala-pasta
  • 1 squash
  • 125 g røde linser
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 blomkål
  • 1 broccoli
  • Saft af 1 limefrugt
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • Frisk koriander

Den her suppe giver varmen! Den er især god som efterårssuppe, men passer selvfølgelig også ind i den travle hverdag. 

Sådan laver du linsesuppen:

  1. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde stave.
  2. Rens chilien, og hak den fint.
  3. Steg løg, hvidløg og chili i lidt olie i en gryde, til løgene er let karamelliserede.
  4. Tilsæt garam masala-pasta, og steg videre i 2 minutter.
  5. Skyl squashen, og skær den i tern. Lad squash, linser, bouillon og kokosmælk koge med i ca. 20 minutter under låg.
  6. Skyl blomkål og broccoli, og del dem i buketter. Lad dem koge med de sidste 5 minutter.
  7. Smag suppen til med limesaft, salt, peber og evt. mere chili.
  8. Servér med cremefraiche og plukket koriander.

TIP: Garam masala-pasta er en indisk krydderiblanding, som kan købes på glas i velassorterede supermarkeder.

Savner du inspiration?