Antal:
4 personer
Det skal du bruge:
Indisk linsesuppe
2 løg
3 fed hvidløg
1 frisk grøn chili
Olivenolie til stegning
2 spsk. garam masala-pasta
1 squash
125 g røde linser
7 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1 blomkål
1 broccoli
Saft af 1 limefrugt
Salt og friskkværnet peber
Til servering:
2 dl cremefraiche 18 %
Frisk koriander
Den her suppe giver varmen! Den er især god som efterårssuppe, men passer selvfølgelig også ind i den travle hverdag.
Sådan laver du linsesuppen:
- Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde stave.
- Rens chilien, og hak den fint.
- Steg løg, hvidløg og chili i lidt olie i en gryde, til løgene er let karamelliserede.
- Tilsæt garam masala-pasta, og steg videre i 2 minutter.
- Skyl squashen, og skær den i tern. Lad squash, linser, bouillon og kokosmælk koge med i ca. 20 minutter under låg.
- Skyl blomkål og broccoli, og del dem i buketter. Lad dem koge med de sidste 5 minutter.
- Smag suppen til med limesaft, salt, peber og evt. mere chili.
- Servér med cremefraiche og plukket koriander.
TIP: Garam masala-pasta er en indisk krydderiblanding, som kan købes på glas i velassorterede supermarkeder.