Indisk linsesuppe med kokosmælk
Aftensmad

Spicy Indisk linsesuppe med kokosmælk

Af Timm Vladimir 16.10.2020
Foto: Columbus Leth.
En nærende og spicy linsesuppe er lige hvad man har brug for, når vejret er dårligt. Den er også perfekt som gæstemad og som nem hverdagsret.
4 personer

Indisk linsesuppe

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 frisk grøn chili
  • Olivenolie til stegning
  • 2 spsk. garam masala-pasta
  • 1 squash
  • 125 g røde linser
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 blomkål
  • 1 broccoli
  • Saft af 1 limefrugt
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • Frisk koriander

Den her suppe giver varmen! Den er især god som efterårssuppe, men passer selvfølgelig også ind i den travle hverdag. 

Sådan laver du linsesuppen:

  1. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde stave.
  2. Rens chilien, og hak den fint.
  3. Steg løg, hvidløg og chili i lidt olie i en gryde, til løgene er let karamelliserede.
  4. Tilsæt garam masala-pasta, og steg videre i 2 minutter.
  5. Skyl squashen, og skær den i tern. Lad squash, linser, bouillon og kokosmælk koge med i ca. 20 minutter under låg.
  6. Skyl blomkål og broccoli, og del dem i buketter. Lad dem koge med de sidste 5 minutter.
  7. Smag suppen til med limesaft, salt, peber og evt. mere chili.
  8. Servér med cremefraiche og plukket koriander.

TIP: Garam masala-pasta er en indisk krydderiblanding, som kan købes på glas i velassorterede supermarkeder.

Savner du inspiration?