Aftensmad

Kæmpe pizzasnegl med cherrytomater

Sommermad skal helst være hurtig, nem og velsmagende. Lav en kæmpe pizzasnegl med masser af ost og solmodne tomater, som I kan deles om ved bordet.
Opskrifter og 27.07.2017 foto: Inge Skovdal/skovdal.dk.

Om sommeren har de fleste af os det med at nedprioritere tiden i køkkenet til fordel for hyggelige stunder udendørs. Pizzasneglen her er perfekt til formålet, for når du først har sat dejen til hævning, tager det så godt som ingen tid at trylle et velsmagende måltid frem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Den perfekte pizza med bresaola

Det skal du bruge til din kæmpe pizzasnegl:

  • 15 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 tsk. salt
  • Ca. 400 g hvedemel
  • 500 g cherrytomater
  • 200 g port salut (ost, der kan fås i supermarkedet)
  • 1 potte basilikum

Se også: Kartoffelpizza med gedeost

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt.
  2. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Lad dejen hæve mindst 1 time og gerne til dagen efter i køleskabet.
  3. Tænd ovnen på maksimum varme. Rul dejen ud i en meget lang pølse på ca. 1½ m. Sno dejen, og lav en stor løs snegl på en bageplade drysset med mel.
  4. Skær cherrytomaterne over i halve. Skær osten i skiver. Stop cherrytomater og osteskiver ned i sneglens samlinger. Pynt med basilikum.
  5. Bag pizzasneglen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gennembagt og gylden.
Prøv også: Sød kartoffelpizza med grillede grøntsager Var det noget med en delicat og nem fætter til pizzaen? Prøv flammkuchen. Opskriften finder du på SPIS BEDRE.