Aftensmad
Aftensmad
Kalvesteaks med ovnbagte grøntsager
Sommermad = Grillmad! Kød smager bare bedre, når det er grillet! Prøv denne opskrift på kalvesteaks med ovnbagte grøntsager! Mums siger vi bare.
af Marie Melchior
8.08.2008
Foto: Betina Hastoft. Regi: Housedoctor, Skønne blomster, Casagent
6 personer
Kalvesteaks med ovnbagte grøntsager
- 6 kalvesteaks
- 600 g courgetter
- 2 rødløg
- 1 kg tomater
- Olivenolie
- Havsalt
- Peber
- 1 bundt timian
Gremolata
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 økologisk citron
- 1 fed hvidløg
Tilbehør
- Brød
Sådan gør du
- Skyl grøntsagerne, og skær courgetter, rødløg og tomater i skiver.
- Læg grøntsagerne tæt sammen i et smurt ovnfast fad.
- Dryp med olivenolie, og drys salt, peber og timian over.
- Sæt fadet i en 200° varm ovn, og bag dem i 30 minutter.
Gremolata
- Skyl og tør persillen. Nip bladene af, og hak dem fint.
- Skyl citronen, og riv skallen.
- Hak hvidløgsfeddet fint.
- Bland persille, citronskal og hvidløg sammen.
- Krydr kalvesteakene med salt og peber, og pensl dem med olivenolie.
- Grill dem på en udendørs grill eller på grillpanden i 4-5 minutter på hver side.
- Server dem med gremolata og de ovnbagte grøntsager