Hverdagsklassikeren boller i karry har fået en asiatisk nyfortolkning! Ved at udskifte svinekød med kylling og tilsætte kokosmælk i saucen får retten et nyt og mere friskt udtryk. Opskriften på de hjemmelavede krydrede kyllingeboller i kokossauce er nem at gå til og er en skøn variation, når du vil servere kylling på en hverdag.
Se også: Sund kylling i karry
Det skal du bruge til krydrede kyllingeboller i kokossauce:
4 personer
Krydrede kyllingeboller:
- 500 g hakket kyllingekød
- 1 æg
- 4 spsk. hvedemel
- 1 løg
- 2 cm ingefær
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. stødt cayennepeber
- Salt og friskkværnet peber
Ris:
- 3 dl jasminris
- 7 dl vand
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. karry
Kokossauce:
- 25 g smør
- 1 spsk. karry
- 2-4 spsk. hvedemel
- 3 dl kogelage
- 1 dåse kokosmælk
- Salt og friskkværnet peber
Desuden:
- 1 dl kokosflager
- ½ chili
- 20 g tørret mango
Prøv også: Kylling i fad med kartofler og grønt
Sådan gør du:
Krydrede kyllingeboller:
- Rør kyllingekød sammen med æg og mel. Riv løg og ingefær, og bland det i farsen. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør farsen, til den er fast. Lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
- Hæld vand i en gryde, og bring det i kog. Form kødboller af farsen med en spiseske, kom bollerne i det kogende vand, og skru ned for varmen.
- Lad kødbollerne simre i 12 minutter. Sluk dernæst for blusset, og lad bollerne stå i vandet.
Ris:
- Kom risene i en gryde med vand og salt, og bring det i kog. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad risene simre i 12 minutter.
- Sluk for blusset, og lad dernæst risene trække i 8 minutter. Drys de færdige ris med karry.
Kokossauce:
- Smelt smør og karry i en stor gryde, drys med mel, og rør en melbolle. Tilsæt 2 dl af kogelagen, og rør en jævn sauce.
- Tilsæt kokosmælk, og justér evt. saucens konsistens med den resterende kogelage.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, kom bollerne i saucen, og varm den godt igennem.
- Varm en pande, og rist kokosflagerne, til de er lysebrune. Skær chili og tørret mango i fine terninger, og servér kyllingebollerne med ris og drys af kokosflager, chili- og mangotern på toppen.
Vild med asiatiskinspirerede retter med kylling? - så se også: Asiatiske kyllingefrikadeller