Kød og fjerkræ

Lammerullepølse

Brødrene Prices opskrift på lammerullepølse.
af OPSKRIFTER I SAMARBEJDE MED DR OG ADAM OG JAMES PRICE, FOTOS FRA BOGEN SPISE MED PRICE OG FRA DR’S HJEMMESIDE 7.12.2009

Brødrene Prices opskrift på lammerullepølse.

Ingredienser:
1 lammeslag
4-5 spsk salt
½ tsk nitritsalt, kan udelades
4-5 spsk stødt sort peber
1 spsk stødt koriander
1 spsk knust, tørret rosmarin
4-5 skalotteløg
1 bdt. persille
gelatinepulver eller husblas
laurbærblade

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Drys lammeslaget med salt og eventuelt nitritsalt. Bruger man ikke nitritsalt, bliver rullepølsen grålig, men det betyder absolut intet for smagen. Lad slaget trække i 24 timer. Børst overskydende salt af og læg slaget med kødsiden opad. Bland peber, koriander og rosmarin sammen og drys det jævnt over slaget. Hak skalotteløg og persille fint og fordel også det på slaget. Hvis man har´gelatinepulver, fordeles det også. Læg alternativt blade af husblas, som ikke behøver at være opblødte, på slaget.

Rul slaget fast sammen og snør med kødsnor. Læg rullepølsen i en gryde med kogende vand tilsat peberkorn og laurbærblade og lad den simre i ca. 1½ time. Tag pølsen op og placer den i en rullepølse presse eller en rugbrødsform under pres. Sæt rullepølsen koldt i et døgns tid, før der skæres af den.

Prøv de andre juleopskrifter fra Brødrene Price her.