Tærte med asparges og bacon
Forretter

Tærte med asparges og bacon

af Kristina Marckmann 12.02.2021
Foto: Carina Krüger
Tærte er en skøn og nem hverdagsklassiker. Fyld den med lækre grønne asparges, cherrytomater og bacon.
3 personer

  • 1 pakke færdig tærtedej
  • 1 bdt. grønne asparges
  • 1 løg
  • 1 spsk. olie
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 æg
  • 1 dl fløde 9%
  • 100 g feta
  • 6 cherrytomater
  • 150 g bacon i skiver
 

En tærte er et godt valg, når det skal gå hurtigt men samtidig gerne må være sundt og smage godt i hverdagen. Hvis du køber en færdiglavet tærtedej i supermarkedet, kan du hurtigt lave en god og mættende tærte, som alle i familien kan være med på. Servér den gerne med en grøn salat til. 

Tærten er selvfølgelig også god at have med i køletasken, når du skal på picnic eller som rest til næste dags frokost.

Sådan laver du tærte med asparges og bacon

  1. Rul dejen ud og læg den i en 28 cm stor tærteform. Prik dejen med en gaffel og forbag tærtebunden ved 200° i 15 min., til den er gylden. 
  2. Skær aspargesene i mindre stykker, løgene i tern, sautér dem i olien sammen med hvidløg og smag til med salt og peber. 
  3. Pisk æggene med fløden og smuldr fetaen i. Fordel aspargesfyldet og halve tomater i tærtebunden, hæld æggemassen ved og læg baconskiver over. 
  4. Bag tærten ved 215° i 25 min. og servér tærten med en god salat.