Aspargestærte med ricotta

Tærte er helt perfekt, når aftensmaden skal være hverdagslet. Det er både mættende og smagfuldt - og denne lækre variant med asparges og ricotta er ingen undtagelse.

Aspargestærten her er virkelig let at lave, fordi du ikke skal lave bunden selv. Alt du behøver, er en færdiglavet rulle butterdej, og så er du klar til at fylde den med sprøde hvide og grønne asparges og lækker, cremet ricotta - eller hvad du ellers lige har i køleskabet! Servér en frisk salat til, og så er aftensmaden parat.

Vil du lave flere lækre tærter? Så prøv en nem spinattærte med chorizo

Det skal du bruge til aspargestærte med ricotta:

  • 6 grønne asparges
  • 6 hvide asparges
  • 1 rulle butterdej
  • 3 æg
  • 250 g ricotta
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g friskrevet parmesan
  • Salt og peber

Se også: 10 nemme hverdagsretter

Sådan gør du:

  1. Klargør aspargeserne. De grønne asparges skal ikke skrælles – bræk blot den nederste, træede ende af.
  2. Damp de grønne asparges i 1-2 minutter. De hvide asparges skal skrælles.
  3. Læg aspargeserne på et skærebræt, og skræl dem med en kartoffelskræller fra lige under hovedet, og ned mod bunden.
  4. Den nederste del af de hvide asparges knækkes af, hvor stænglen giver sig. De hvide asparges koges i 3-4 minutter.
  5. Læg butterdejen i en tærteform, gerne en aflang en. Del aspargeserne, så de passer på den korte led af formen, og læg dem i.
  6. Pisk æggene luftige med ricotta og fløde. Tilsæt parmesan, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over aspargeserne.
  7. Bag tærten nederst i ovnen ved 180°, til den er gylden og æggemassen stivnet. Afkøl tærten en anelse inden servering.

Læs også: Hvordan du selv kan dyrke hvide asparges