Aftensmad
Aftensmad
Mexikanske madpandekager med kødsovs
Mexikanske pandekager er et hit hos både voksne og for børn. Denne opskrift er nem og billig!
af Camilla Zarah Lawes
7.03.2017
Foto: Columbus Leth.
Hvis du ønsker en endnu mere prisvenlig ret, kan du let undlade nogle af ingredienserne. Disse mexikanske pandekager har en dejlig fyldig smag.
Læs også: Huskeliste: Forspiringskalender
Det skal du bruge til at lave mexikanske madpandekager med kødsovs:
4 personer
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 500 g hakket oksekød
- 1 tsk. stødt chili
- 1 tsk. kanel
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 dåser flåede tomater
- 2 røde peberfrugter
- 1 dåse majs
- 1 dåse brune bønner
- salt og friskkværnet peber
- 8 små tortillapandekager (madpandekager)
- cremefraiche 18 %
- 2-3 friske røde chilier
For mere inspiration: Boligreportage: Kreativ københavnerlejlighed i naturlig stil
Sådan laver du mexicanske madpandekager med kødsauce:
- Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
- Varm olien op i en gryde, og steg hvidløget let.
- Tilsæt kødet, og brun det godt sammen med chili og kanel.
- Tilsæt løg, gulerødder og tomatpuré, og lad det simre i 5 minutter.
- Rens peberfrugterne, og skær dem i grove tern.
- Vend de flåede tomater, peberfrugter, majs og bønner i gryden, og lad det simre ca. 20 minutter.
- Smag til med salt og peber. Varm madpandekager i ovnen i 1-2 minutter.
- Servér pandekagerne med kødsauce, cremefraiche og røde chilier skåret i tynde skiver.