Mexikanske madpandekager med kødsovs

Hvis du ønsker en endnu mere prisvenlig ret, kan du let undlade nogle af ingredienserne. Disse mexikanske pandekager har en dejlig fyldig smag.

Læs også: Huskeliste: Forspiringskalender

Det skal du bruge til at lave mexikanske madpandekager med kødsovs:

4 personer

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk. stødt chili
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 dåse majs
  • 1 dåse brune bønner
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 små tortillapandekager (madpandekager)
Tilbehør
  • cremefraiche 18 %
  • 2-3 friske røde chilier

For mere inspiration: Boligreportage: Kreativ københavnerlejlighed i naturlig stil

Sådan laver du mexicanske madpandekager med kødsauce:

  1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  3. Varm olien op i en gryde, og steg hvidløget let.
  4. Tilsæt kødet, og brun det godt sammen med chili og kanel.
  5. Tilsæt løg, gulerødder og tomatpuré, og lad det simre i 5 minutter.
  6. Rens peberfrugterne, og skær dem i grove tern.
  7. Vend de flåede tomater, peberfrugter, majs og bønner i gryden, og lad det simre ca. 20 minutter.
  8. Smag til med salt og peber. Varm madpandekager i ovnen i 1-2 minutter.
  9. Servér pandekagerne med kødsauce, cremefraiche og røde chilier skåret i tynde skiver.
 
Tip: Fyldet til madpandekager er nemt at variere. Brug gerne de grøntsager, du har ved hånden.
 

Læs også: Madpandekager med fyld - 6 lækre opskrifter