Aftensmad

Nem hverdagsmad: Pasta med tun

En nem og hurtig omgang pasta med tun gør alle glade - både hverdagskokken og de sultne, der trænger til noget lækkert efter en lang dag.
af Redaktionen. 8.03.2022

Det skal du bruge til pasta med tun: 

  • 250 g fuldkornspasta 
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 8 modne tomater
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 2 dåser god tun
  • Pinjekerner
  • 30 g parmesan
  • 1 godt brød

Sådan laver du pasta med tun

  1. Kog pastaen som anvist på pakken. 
  2. Varm en gryde op med olivenolie.
  3. Pil og hak hvidløgene, og rist dem i olien. Skær tomaterne i grove stykker, kom dem i gryden, og rør godt rundt, så tomaterne moses ud. Varm igennem, og smag til med salt og peber.
  4. Vend den kogte, afdryppede pasta ned i saucen.
  5. Hak basilikummen groft, og vend halvdelen i tomatsaucen.
  6. Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med tun.
  7. Rist pinjekerner let, og drys over sammen med resten af den hakkede basilikum og store flager af parmesan. Krydr med peber fra kværn. Servér med et godt brød til.