Se også
Aftensmad
Nem hverdagsmad: Pasta med tun
En nem og hurtig omgang pasta med tun gør alle glade - både hverdagskokken og de sultne, der trænger til noget lækkert efter en lang dag.
af Redaktionen.
8.03.2022
Det skal du bruge til pasta med tun:
- 250 g fuldkornspasta
- 2 spsk. olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 8 modne tomater
- Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt frisk basilikum
- 2 dåser god tun
- Pinjekerner
- 30 g parmesan
- 1 godt brød
Sådan laver du pasta med tun
- Kog pastaen som anvist på pakken.
- Varm en gryde op med olivenolie.
- Pil og hak hvidløgene, og rist dem i olien. Skær tomaterne i grove stykker, kom dem i gryden, og rør godt rundt, så tomaterne moses ud. Varm igennem, og smag til med salt og peber.
- Vend den kogte, afdryppede pasta ned i saucen.
- Hak basilikummen groft, og vend halvdelen i tomatsaucen.
- Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med tun.
- Rist pinjekerner let, og drys over sammen med resten af den hakkede basilikum og store flager af parmesan. Krydr med peber fra kværn. Servér med et godt brød til.