Aftensmad

Nøddepasta af pekannødder og flødeost

Nødder er en rigtig god kilde til det sunde umættede fedt – og så smager de himmelsk. De kan bruges på mange måder ikke mindst som topping på suppe.
af Redaktionen 8.08.2008

Det lækre bid i nødder og deres skønne smag giver karakter til al slags mad. Nødder kan bruges på mange forskellige måder. Som drys på yoghurt og suppe, som pasta eller som fyld i en sprød kage.

Tilberedningstid 20 minutter
4 personer

100 g pekannødder
1 lille courgette
1 lille bundt kruspersille
225 g flødeost
Salt og peber
8 skiver groft brød

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Rist nødderne i ovnen i 15 minutter ved 160º. Afkøl og stød dem i en morter, til det bliver til en nøddepasta. Riv courgetten fint på et rivejern. Skyl persillen godt, og hak den fint, men gem lidt til pynt. Rør flødeosten med nøddepastaen, de revne courgetter og hakket persille. Smag til med salt og peber. Server nøddepastaen på groft ristet brød, og pynt med lidt persille.