Kød og fjerkræ

Oksefilet med fyldte kartofler

Den rosastegte oksefilet har marineret 24 timer i olie, hvidløg og sennep og er portionsanrettet sammen med en sauté af efterårets svampe og en fyldt bagt kartoffel.
af Maria Melchior, Foto: Betina Hastoft 9.09.2011

Oksefilet er en rigtig klassiker i køkkenet. Når der skal kød på menuen er oksefilet altid et sikkert kort at spille. Det er et stykke saftigt kød med masser af smag. Opskriften her lyder på oksefilet med et lækkert tilbehøer i form af fyldte kartofler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Oksefilet med fyldte kartofler og svampesauté
(Oksefilet til 6 personer)
2 kg oksefilet
2 spsk grov sennep
1 spsk tørret oregano
3 spsk olivenolie
2 fed hvidløg

- Læg din oksefilet i en bradepande. Rør sennep sammen med oregano og olivenolie. Hak hvidløget fint og rør det i sennepsmarinaden. Gnid din oksefilet med marinaden og lad den trække til dagen efter eller minimum et par timer.

- Steg din oksefilet på 200° i ½ time. Tag stegen ud og dæk den til med alufolie og et viskestykke. Lad stegen trække 15 minutter til ½ time og skær den i tynde skiver.

Persillepesto til oksefilet
1 bundt bredbladet persille
200 g mandler
½ dl æbleedikke ca. 2 dl
olivenolie

- Skyl og tør persillen og hak den groft. Blend persille, mandler og æbleeddike i en hurtighakker. Tilsæt olien lidt efter lidt og blend ikke for længe, da pestoen skal have en lidt grov konsistens. Hæld pestoen på et glas med låg. Den kan holde sig en uge i køleskab.

Fyldte kartofler til oksefilet
salt 6 bagekartofler
2 dl persillepesto
3-4 spsk olivenolie
6 spsk friskrevet parmesan

- Tænd ovnen på 200°. Hæld salt i en bradepande, læg bagekartoflerne ovenpå og bag dem møre i ca. 45 minutter. Tag kartoflerne ud og lad dem afkøle lidt. Halver kartoflerne og tag kartoffelkødet ud med en ske uden at ødelægge skrællen.

- Kom kartfoffelkødet i en skål og rør det med persillepesto og olivenolie. Fyld den grønne kartoffelmos i kartoffelskrællerne. Drys med revet parmesan og gratiner kartoflerne i ovnen i 10-12 minutter.

Svampesauté til oksefilet
200 g karljohansvampe
200 g kantareller
1 skalotteløg
1 spsk smør
2½ dl fløde
1 bundt estragon
salt og peber

- Børst svampe og kantareller fri for jord og skyl dem let om nødvendigt. Hak løget fint. Smelt smørret på en pande og sauter løget, uden at det tager farve.

- Kom svampene på panden og steg dem uden at røre for meget i panden. Hæld fløden ved, når svampene er let sprødristede, og lad blandingen koge ind i 8-10 minutter, til den er cremet. Krydr med salt og peber. Tilsæt hakket estragon. Smag til med salt og peber.

Prøv også:
Oksemørbrad med kartoffelpuré og rattatouille