Se også
Aftensmad
Opskrift på stuvet hvidkål
Stuvet hvidkål er det perfekte tilbehør til klassiske danske retter som frikadeller eller et godt stykke medister. Det er så lækkert – og nemt! Få opskriften her.
af Anita Lindberg.
25.08.2021
Foto: John Bendtsen.
10 min 4 personer
Tid i alt 20 min
Ingredienser
- ½ hvidkål, ca 1 kg
- 50 g smør
- 50 g mel
- ½ L mælk
- Salt
- Hvid peber
- Lidt revet muskatnød
Sådan laver du stuvet hvidkål
- Snit hvidkålen fint.
- Kog den i letsaltet vand i 5-10 minutter.
- Smelt smørret, og rør melet og til sidst mælken i.
- Smag til med salt og hvid peber.
- Kom hvidkålen i saucen, og smag til med salt og peber og lidt revet muskatnød.
Tips til stuvet hvidkål
- Du kan erstatte 1 dl af mælken med piskefløde, hvis stuvningen skal være lidt rigere.
- Nogen foretrækker en grovere stuvet hvidkål, andre en finere — du kan uden videre snitte kålen, som det passer dig.
- Stuvet hvidkål er lige så lækkert dagen derpå!